News

Nu mai plăti această taxă! Va fi suspendată, iar apoi nu-ți vei mai recupera banii. Legea se aplică de la 1 iunie

Nu mai plăti această taxă Va fi suspendată iar apoi nu-ți vei mai recupera banii. Legea se aplică de la 1 iunie

Românii care doresc ca vara aceasta să meargă la mare au parte de vești bune. Ministrul Transporturilor a luat o decizie cu privire la o taxă importantă.

Potrivit unei propuneri a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, românii care folosesc Autostrada Soarelui pentru a se deplasa spre stațiunile de pe litoral de 1 iunie nu vor fi nevoiți să plătească taxa de pod la Fetești.

Potrivit documentului creat de Ministerul Transporturilor, suspendarea taxei de pod de la Fetești se va aplica tuturor tipurilor de autovehicule până la finalizarea lucrărilor de refacere a podului, dar nu mai târziu de 31 august 2023.

În urma eliminării taxei de pod de la Fetești va rezulta un deficit bugetar de peste 52 de milioane de lei.

Taxa de pod nu va fi plătită pe perioada lucrărilor de reabilitarea la podul peste brațul Borcea

Cel de-al doilea drum, sensul Constanța-București, între km 143+125 și km 148+315, a fost închis circulației pe perioada lucrărilor, traficul fiind deviat pe primul drum, unde se va circula în ambele sensuri, potrivit CNAIR. Lucrările se desfășurau pe podul peste brațul Borcea, aflat pe autostrada A2. Trebuie finalizate următoarele lucrări majore: frezarea și refacerea sistemului rutier; îndepărtarea și montarea parapetului pietonal; refacerea trotuarului etc.

Potrivit ministrului Transporturilor, în această vară vor fi efectuate și lucrări de reparații la podul care traversează brațul Borcea al Autostrăzii Soarelui.

Prin colaborarea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, în 2021 a fost semnat un contract de reabilitare în valoare de aproximativ 68 de milioane de lei. Durata de viață a contractului este de 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor și 60 de luni pentru perioada de garanție.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate