News

Satul turistic din România unde te simti ca-n Rai. Oamenii merg aici pentru frumusete si întinerire. Apele au proprietăți miraculoase, iar peisajele par desprinse din Rai

Satul turistic din România unde te simti ca-n Rai. Oamenii merg aici pentru frumusete si întinerire. Apele au proprietăți miraculoase iar peisajele par desprinse din Rai

România este o țară minunată, cu multe locuri care merită vizitate. Unele dintre ele mai ascunse, altele super populate de turiști, toate locațiile de la noi din țară sunt spectaculoase, însă doar una este cu adevărat unică.

Există o destinație remarcabilă în România care merită vizitată! În timpul sezonului estival, aceasta se prezintă ca una dintre cele mai populare zone de agrement din județul Hunedoara. Este renumită pentru izvoarele sale termale naturale, cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice încă de pe vremea dacilor și romanilor.

Situată în Geoagiu, pe locul vechii cetăți romane care apăra drumurile dintre Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Micia și Apulum, la începutul secolului al XX-lea a fost înființată o stațiune curativă și de întinerire, cunoscută sub numele de Geoagiu-Băi. De-a lungul deceniilor, aceasta a înflorit și s-a extins, mai ales în perioada comunistă. Astăzi, nenumărați vizitatori se adună în fiecare an în acest loc, fie în scop turistic, fie pentru a beneficia de proprietățile curative ale izvoarelor.

Situată la o altitudine de 350 de metri în pitoreasca depresiune Geoagiu, la poalele Munților Metaliferi, se află încântătoarea stațiune la doar cinci kilometri de inima orașului Geoagiu. Această locație de excepție, unde râurile Geoagiu și Mureș converg, îmbină tradițiile termale străvechi cu facilități moderne, oferind o experiență de neegalat pentru vizitatorii români care se aventurează în această regiune.

Izvoarele termale de la Geoagiu-Băi, renumite pentru conținutul lor mineral abundent care cuprinde sulf, sodiu, calciu și magneziu, au fost prețuite încă din epoca romană, când așezarea antică era denumită „Thermae Germisarae” sau „Germisara cum thermis” în latină. Aceste izvoare au trecut testul timpului, captivând generații întregi cu proprietățile lor curative și devenind parte integrantă a patrimoniului bogat al zonei.

Cele mai populare izvoare din România

Stațiunea este renumită pentru piscinele sale proiectate cu meticulozitate și pentru facilitățile versatile. Inventarul său mobil contribuie la confortul și flexibilitatea facilităților. În plus, vecinătatea orașului Geoagiu-Băi se mândrește cu peisaje care îți taie respirația, trasee de drumeție pitorești și atracții istorice captivante. Printre acestea se numără ilustrul Parc Național Retezat, care găzduiește o gamă uimitoare de floră și faună, precum și lacuri și munți captivanți.

În timpul sezonului estival, stațiunea atrage numeroși turiști, care sunt atrași în special de hipnotizanta Cascadă Clocota. Această priveliște încântătoare este formată de efectul de cascadă creat pe măsură ce izvoarele termale erodează rădăcinile copacilor din vârful platoului, ceea ce duce la prăbușirea acestora și la formarea unor „trepte” verticale succesive pe toată înălțimea cascadei.

Sursă: Wikipedia
Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate