News

METEO. Se schimbă iar vremea în România. La ce temperaturi se va ajunge după 1 iunie. Prognoza meteo ANM actualizată

METEO. Se schimbă iar vremea în România. La ce temperaturi se va ajunge după 1 iunie. Prognoza meteo ANM actualizată

METEO. Vremea se schimbă din nou în România. Finalul lunii mai aduce un val de fenomene meteorologice extreme care vor dura o bună perioadă de timp.

Cum va fi vremea în prima săptămână din luna iunie? Pentru că se apropie Rusaliile, cei care vor să neagră pe litoral trebuie să știe ce îi așteaptă.

Conform prognozei meteo publicate de ANM, în Dobrogea, în perioada 29 mai – 11 iunie, temperaturile ating chiar și 25 de grade. De cealaltă parte, minimele se vor situa între 14-16 grade, astfel că vremea va fi frumoasă atât ziua, cât și seara.

Cât despre ploi, ele vor mai fi prezente doar până pe 30 mai. Ulterior, vine soarele, iar vremea începe să se încălzească treptat. Vara își face și ea simțită prezența.

”Pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade.

Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14…16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie”, arată prognoza meteo publicată de ANM.

Meteo. Cum va fi vremea la munte de Rusalii. Prognoza ANM

Iar cei care vor să meargă la munte trebuie să știe că și aici, vremea se încălzește. În sfârșit temperaturile se apropie de cele normale pentru această perioadă.

În intervalul 29 mai – 11 iunie, prognoza meteo ANM arată valori termice maxime de până la 15 grade. De cealaltă parte, minimele se vor situa în jurul a 6 și 8 grade.

În ceea ce privește posibilitatea de ploi, meteorologii subliniază faptul că în zona montană, pe parcursul întregului interval, probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate