News

Satul turistic din România unde te simți ca-n Elveția. Cazarea este ieftină, iar peisaje desprinse din Rai. Este asaltat de străini și a primit și un premiu internațional pentru frumusețea lui

Satul turistic din România unde te simți ca-n Elveția. Cazarea este ieftină iar peisaje desprinse din Rai. Este asaltat de străini și a primit și un premiu internațional pentru frumusețea lui

Mai sunt doar două zile și putem spune că a venit oficial vara. Pe 1 iunie, toată lumea va avea liber, așa că mulți se află deja în căutarea unui loc perfect pentru o mini-vacanță. Și dacă doriți să experimentați ceva cu totul și cu totul special, ei bine puteți opta pentru un sat turistic desprins parcă din povești.

Localitatea Rimetea din județul Alba, situată la aproximativ 280 de km față de Timișoara și 406 km distanță de București este destinația ideală pentru oricine își dorește să îmbine liniștea cu peisajele idilice. Satul imită foarte bine o zonă din Elveția, fapt confirmat de turiști care au vizitat deja ambele locuri.

Satul Rimetea se află în apropierea Munților Trascău și este asaltat de turiști străini în special. Fiind atât de frumos și de special, este singurul din țara noastră care a reușit să ia premiul Europa Nostra al Comisiei Europee pentru conservarea patrimoniului cultural. Nicio altă localitatea din România nu a mai reușit o asemenea performanță.

Ce puteți vizita în satul Rimetea

Satul Rimetea se află la 56 de kilometri de județul Alba și oferă cazare ieftină și mâncare foarte bună. Este destinația perfectă pentru un weekend, dar puteți rămâne aici și mai mult pentru că aveți de explorat locuri frumoase și în zonă.

La marginea localității puteți vizita o moară de apă, despre care se spune că este cea mai veche din zona (1752), și o biserica unitariană, amplasată chiar în centrul satului.

Zona este perfectă și pentru drumeții. Cetatea Colțesti se află la doar 6 kilometri de sat, iar ceva mai departe – Cheile Aiudului.

Iubitorii de adrenalină găsesc în platourile depresiunii mediul ideal pentru un zbor cu parapanta sau o sesiune de cățărare pe stâncile din împrejurimi.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate