News

Românii care riscă să rămână fără pensii pe 1 iunie. Casa de Pensii, anunț de ultimă oră: ce trebuie făcut în doar două zile

Românii care riscă să rămână fără pensii pe 1 iunie. Casa de Pensii anunț de ultimă oră ce trebuie făcut în doar două zile

Se apropie începutul lunii iunie, iar odată cu el, pensiile ar urma să ajungă la beneficiarii lor. Sunt persoane însă care ar putea să primească pensia mai târziu.

Cine riscă să își primească pensia mai târziu? Persoanele care nu sunt acasă atunci când poștașul vine să le înmâneze pensia. Drept urmare, aceștia sunt nevoiți să aștepte câteva zile lucrătoare.

Ce se întâmplă mai departe? Dacă pensionarii nu își ridică banii de la ghișeul poștal, pensiile se întorc la Casa de Pensii, iar beneficiarii sunt nevoiți să meargă până acolo pentru a le revendica.

„Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată”, anunță Casa de Pensii.

Ce trebuie să știe pensionarii care încasează pensia pe card

De cealaltă parte, românii care încasează pensia pe card trebuie să ştie că talonul mov nu este pierdut dacă nu au fost acasă atunci când a venit poştaşul. Acestpa poate fi la rândul lui ridicat de la oficiul poştal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Toate aceste detalii au fost amintit de reprezentanții de la Casa de Pensii. Sursa citată le reamintește românilor că taloanele de pensie stau arhivate pentru o perioadă de doi ani de zile. De asemenea, la cerere, ele pot fi trimise la domiciliul beneficiarilor.

”Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs”, arată sursa citată.

Casa de Pensii spune că după 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii. Astfel, pensionarii ar fi bine să țină cont de aceste aspecte.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate