Politică

Atenție pensionari! Legea pensiilor se schimbă din nou. Marcel Ciolacu a spus ce urmează să se întâmple

Atenție pensionari Legea pensiilor se schimbă din nou. Marcel Ciolacu a spus ce urmează să se întâmple

Marcel Ciolacu a avut din nou un mesaj pentru pensionari. Președintele PSD a spus că legea pensiilor se va modifica și că speră ca proiectul de lege ce privește aceste venituri să fie adoptat până la finalul sesiunii plenare.

Președintele PSD spune că vrea ca proiectul care prevede legea pensiilor speciale să fie adoptat de Camera Deputaților cât mai repede. Potrivit spuselor lui Marcel Ciolacu, acest lucru ar trebui să aibă loc până la finalul acestei sesiuni plenare.

„Eu sper din tot sufletul ca până la încheierea actualei sesiuni parlamentare să închidem legislația cu privire la pensiile speciale, să nu fie nevoit viitorul guvern să vină cu o asumare a răspunderii într-o sesiune extraordinară”, a declarat Marcel Ciolacu marți, la finalul ședinței Consiliului Politic Național.

Marcel Ciolacu a fost întrebat cu privire la felul în care ar trebui să arate proiectul legii pensiilor, iar el a răspuns că trebuie, în primul rând, să fie acceptat de către Comisia Europeană.

„(…) unul care care va fi acceptat de Comisia Europeană și va îndeplini jalonul. Nu voi face niciun rabat la pierderea vreunui euro din cauza pensiilor speciale.

Pentru o cerere la Comisia Europeană, este posibil ca cererea 3 (de finanțare PNRR – n.r.) să fie acceptată la depunere – poți să îndeplinești toate jaloanele -, dar să nu fie deblocată decât în momentul în care terminăm de renegociat partea de REPowerEU, respectiv de scădere a 2,11 miliarde de euro din granturile deja prinse în anumite proiecte în PNRR. (…)

Avem două restanțe majore, una sunt pensiile speciale, deci s-ar putea să fie o abordare europeană odată cu întregul pachet renegociat”, spune acesta.

Viitorii membrii ai guvernului trebuie să respecte legea pensiilor

Marcel Ciolacu nu a uitat să precizeze că dorește ca viitorii miniștri care vor alcătui noul Guvern să nu facă cumul de pensii speciale.

„Avem o decizie luată astăzi, în cadrul Consiliului Politic Național, ca pentru nicio funcție de secretar de stat sau membru al unui cabinet, a unui demnitar, să nu mai fie persoane care fac cumul de pensii speciale. Este deja o decizie politică luată în interiorul PSD”, a spus președintele PSD.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate