News

România intră în Spațiul Schengen în 2023?! Austria își schimbă total poziția. Anunț neașteptat

România intră în Spațiul Schengen în 2023 Austria își schimbă total poziția. Anunț neașteptat

România intră în Spațiul Schengen și e doar o chestiune de timp până când Austria își va da acceptul. Asta susține ministrul de Externe, Luminiță Odobescu.

Când intră România în Spațiul Schengen? Noul ministru de Externe se arată încrezător. Potrivit Luminiței Odobescu, Austria este singurul stat care mai trebuie convins.

Iar Comisa Europeană va ajuta România în acest an să reușească să facă un pas important în față. Mai mult de atât, tot cu ajutorul Comisiei Europene, guvernul lui Karl Nehammer ar putea să se răzgândească.

Ministrul de Externe spune că în continuare va fi nevoie de un efort suplimentar din partea tuturor instituțiilor. Singura veste bună este însă că doar un stat mai trebuie să înțeleagă rolul țării noastre în Europa.

De asemenea, Luminița Odobescu adaugă și că sunt șanse mari ca România, până la finalul acestui an, să poată să facă acest pas dorit de ani întregi.

Când intră România în Spațiul Schengen

Printre altele, aceasta a mai vorbit și despre efortul depus de România până acum, prin care a reușit să dovedească că este un ”furnizor de securitate care asigură responsabil protecţia frontierelor sale externe”.

„Pentru aderarea la Schengen este nevoie în continuare de un efort susţinut al tuturor instituţiilor implicate. Este un obiectiv prioritar şi în strânsă coordonare cu toate instituţiile cu responsabilităţi în domeniu. Mai avem de convins un singur stat membru. Contăm pe susţinerea nu numai a Comisiei Europene, dar şi a partenerilor europeni.

Sperăm să putem până la sfârşitul acestui an, pentru că România a dovedit şi continuă să dovedească faptul că este un furnizor de securitate care asigură responsabil protecţia frontierelor sale externe. Dau doar exemplul recent al proiectului pilot pe care îl facem cu Comisia Europeană pentru a demonstra încă odată bunele practici şi maniera în care România ştie să gestioneze frontiera externă a UE”, susține ministrul.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate