News

Prețul motorinei depășește din nou 8 lei? Modificare de ultimă oră la pompă. Ce se întâmplă și cu benzina

Prețul motorinei depășește din nou 8 lei Modificare de ultimă oră la pompă. Ce se întâmplă și cu benzina

Prețul motorinei depășește din nou 8 lei? Mulți români se tem ca nu cumva criza carburanților să revină la noi în țară, având în vedere ultimele modificări de la pompă.

Din nou, prețul pentru motorină și benzină a crescut în prima parte a săptămânii. Și nu se întâmplă doar în România. Cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cunosc ascensiunea la rândul lor.

Rezultatele se văd la pompă, astfel că un litru e benzină premiul a ajuns deja să depășească prețul de 7,50 lei. Prețul motorinei în schimb pare a fi ceva mai accesibil.

Chiar și așa, având în vedere ascensiunea, românii se tem ca nu cumva criza carburanților și prețurile de peste 8 lei să revină la pompă.

Ce tarife avem momentan pentru un litru de benzină și de motorină la pompele din București? Cea mai ieftină benzină standard costa marți 6,65 lei și se găsește la mai multe stații Lukoil din Capitală.

De cealaltă parte, la alte benzinării din București, aceeași benzină costă între 6,66 lei și 6,85 lei. La polul opus avem benzina premium, iar aici prețurile variază de la 7,16 lei și 7,50 lei.

Ce se întâmplă cu prețul pentru un litru de motorină

Trecem mai departe la motorină, unde avem prețuri mult mai mici, dar totuși în creștere față de săptămâna trecută cu mult. Cea mai ieftină motorină standard costă marți 6,62 lei litrul şi se găsea la o stație Lukoil din București.

Pe de altă parte, la restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 6,64 lei și 6,76 lei. În ceea ce privește prețul pentru motorina premium, aceasta costa marți 6,95 lei și ajunge până la 7,27 lei.

Rămâne de văzut dacă această ascensiune a prețurilor pentru carburanți va crește sau nu. Trebuie amintit însă că în urmă cu doar câteva zile, Consiliul Concurenței menționa că situația este similară și pe piața internațională.

Aceste lucruri au fost remarcate în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate