News

OMV Petrom, decizie majoră pentru România! Are legătură cu Schengen. Ce au decis austriecii în legătură cu țara noastră

OMV Petrom decizie majoră pentru România Are legătură cu Schengen. Ce au decis austriecii în legătură cu țara noastră

OMV Petrom a luat o decizie importată la șase luni de la scandalul Schengen. Austriecii au spus deja ce au de gând în legătură cu România, iar de această dată implică și Romgaz. Asta s-ar putea să ne ajute în viitor și pentru intarea în Schengen. Afaceri atât de mari ale austriecilor aici ar putea avea și impact politic.

OMV Petrom, liderul energetic integrat din Europa de Sud-Est, în colaborare cu partenerul său Romgaz, a ajuns la o rezoluție investițională concludentă pentru avansarea proiectului Neptun Deep, situat în Marea Neagră. Strategia de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze Domino și Pelican Sud din cadrul zonei offshore Neptun Deep a fost aprobată de ambele companii. Planul a fost înaintat Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru confirmare oficială.

„Odată cu decizia finală de investiţie pentru proiectul Neptun Deep, intrăm în faza de dezvoltare a primului proiect offshore în ape de mare adâncime din România împreună cu partenerul nostru, Romgaz. Acesta este un important pas înainte în execuţia Strategiei 2030 a companiei şi va aduce o schimbare semnificativă în portofoliul nostru. Propunerea noastră faţă de acţionari rămâne creşterea investiţiilor, creşterea profitabilităţii şi a dividendelor – toate acestea asigurând în acelaşi timp o afacere sustenabilă pe termen lung pe parcursul tranziţiei noastre energetice.”, spune Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

OMV Petrom și Romgaz au ajuns la o rezoluție investițională

Zona Neptun Deep din Marea Neagră se întinde pe o suprafață de aproximativ 7.500 de kilometri pătrați și este situată la o distanță de aproximativ 160 km de țărm, cu adâncimi ale apei cuprinse între 100 și 1.000 de metri. Începând cu 2008, în regiunea Neptun Deep au fost depuse eforturi de explorare extinse, inclusiv două campanii de achiziție seismică 3D și două programe de foraj de explorare. Descoperirea inițială de gaze naturale a fost făcută în 2012, marcând o etapă importantă. Cheltuielile cumulate pentru activitățile de explorare și evaluare depășesc până în prezent 1,5 miliarde de euro, scrie zf.ro.

„Neptun Deep este un proiect strategic pentru România şi pentru regiune din perspectiva asigurării necesarului de gaze naturale şi tranziţiei energetice a ţării. Începând cu 2027 vom avea o nouă sursă de gaze naturale, care are potenţialul de a creşte semnificativ producţia de gaze naturale a ţării. Suntem mândri să fim parte a unui proiect inovator, care va aduce beneficii semnificative pe termen lung”, spune Răzvan Popescu, Director General Romgaz.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate