News

Mașinile care vor fi complet interzise în România, chiar dacă sunt noi. Mulți români le conduc astăzi. Legea, la doar un pas de a fi aprobată

Mașinile care vor fi complet interzise în România chiar dacă sunt noi. Mulți români le conduc astăzi. Legea la doar un pas de a fi aprobată
Photo by Evgeny Tchebotarev on Unsplash

Vești proaste pentru românii care sunt proprietarii unor astfel de mașini. Parlamentarii vor să le interzică defintiv, iar o lege în acest sens a fost deja elaborată. Mai mult decât atât, ea a trecut de Senat și așteaptă doar aprobarea Camerei Deputaților pentru a putea fi pusă în aplicare.

Este vorba despre mașinile cu volan pe dreapta. Motivul pentru care se cere interzicerea lor este acela că din cauza lor s-ar provoca foarte multe accidente rutiere soldate cu pierderi de vieți. O statiscă arată că 10% dintre tragediile pe șosele sunt din cauza acestor vehicule, care sunt aduse în mod special din Marea Britanie.

Așadar, indiferent că sunt noi sau vechi, mașinile cu volan pe dreapta vor fi intezise. Sau cel puțin acesta este planul Parlamentului. Votul final pe lege urma să fie dat astăzi și de către deputați, însă cu puțin scurt timp în urmă, s-a decis amânarea lui pentru două săptămâni.

Ce se va întâmpla cu mașinile cu volan pe dreapta

Proiectul a fost amânat pe motiv că parlamentarii trebuie să se mai documenteze, dar şi Guvernul, pentru că nu au căzut de acord asupra a ceea ce se va întâmpla cu maşinile cu volan pe dreapta în ceea ce priveşte înmatricularea.

Dacă proiecul va fi votat de parlamentari, atunci maşinile cu volan pe dreapta vor fi interzise pe şoselele din România, cu excepţia autovehiculelor istorice şi a celor utilitare.

Cei care nu respecta legea, după ce aceasta va fi aprobată şi promulgată de preşedinte, vor primi amenzi cuprinse între 870 şi 1.160 de lei, dar şi între şase şi opt puncte de penalizare. De asemenea, şoferii vor rămâne şi fără certificatul de înmatriculare până când vor muta volanul pe partea stângă.

Până acum, proiectul de lege a trecut de Senat, iar acum se află în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate