News

METEO. Vremea se schimbă brusc. Vine un eveniment neplăcut. Cod de avertisment de la ANM

METEO. Vremea se schimbă brusc. Vine un eveniment neplăcut. Cod de avertisment de la ANM
Image by Jill Wellington from Pixabay
07 iun. / 14:57

METEO. Luna iunie, prima de vară a venit cu multe fenomene meteo ciudate. Ploi, grindină, inundații, temperturi mari care vin imediat după perioade de răcoare. Următoarele zile vor fi la fel de bizare pentru că instabilitatea atmosferică va fi din nou prezentă în mai toate regiunile.

Vor fi descărcări electrice cu vânt puternic în special în zonele de munte, însă perioadele de acest tip vor fi scurte. Adică după ce va ploua cu găleata, va răsări soarele și temperaturile vor ajunge chiar și la 30 de grade. Organismul este astfel supus unui stres suplimentar, deci trebuie să aveți grijă în această perioadă.

Cod de avertisment de la meteorologul Alina Șerban

”Vorbim de instabilitatea atmosferică atât în această după amiază cât și în următoarele trei zile. La momentul acesta nu avem un mesaj de atenționare meteorologică general, dar este foarte probabil ca în această după amiază, dar și în următoarele, să emitem alerte meteo de scurtă durată pentru că vom avea episoade cu averse torențiale, cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și probabil chiar și căderi de grindină.

Toate aceste evenimente se vor produce, în mod deosebit, în zonele de munte, dar și în regiunile intracarpatice, în Banat, în Crișana, în Maramureș și în Transilvania. Repet, acestea sunt pentru perioade scurte de timp, cu precădere după amiază și seara, astfel încât este foarte probabil să mai avem evenimente neplăcute.

În restul teritoriului, în Oltenia, Muntenia, Moldova, ne așteptăm la o încălzire treptată în zilele următoare astfel încât maximele să atingă valori de 30…31, poate chiar 32 de grade vineri și sâmbătă. În Dobrogea, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi apropiate de normal.

Pe litoral vremea se mai încălzește, 23…24 de grade, și mai mult decât atât și nopțile se vor încălzi treptat, pentru că la momentul acesta încă mai resimțim răcoare dimineața. Ne așteptăm ca minimele să crească spre valori de 15…17 grade.

În partea de sud-est a teritoriului, fenomene de instabilitate atmosferică foarte probabil să apară duminică, atunci când ne așteptăm la o oarecare schimbare în aspectul vremii la nivel general.

În capitală vorbim de o vreme frumoasă, fără ploi, în continuă încălzire. Temperaturile vor atinge și aici valori de 30 de grade”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate