News

METEO. Se schimbă vremea total după Rusalii. Ce se întâmplă în toată luna iunie. Ce temperaturi vom avea. Prognoza ANM

METEO. Se schimbă vremea total după Rusalii. Ce se întâmplă în toată luna iunie. Ce temperaturi vom avea. Prognoza ANM

METEO. Se schimbă vremea total după Rusalii. ANM a publicat prognoza meteo începând cu data de 5 iunie. Temperaturile se schimbă total. 

Meteorologii de la ANM au publicat prognoza meteo completă pentru luna iunie. Astfel, începând cu 5 iunie a doua zi de Rusalii, vremea începe să se încălzească.

Temperaturile cresc, iar în cea mai mare parte din țară, valorile termice maxime se vor situa între 24 și 26 de grade. La munte însă și în zonele de deal sunt posibile niște ploi slabe.

Chiar și așa, vremea va fi cu mult mai frumoasă decât cea din weekend, arată prognoza meteo ANM. Când vine vara cu adevărat în România?

Meteorologii spun că prima săptămână din luna iunie va fi ceva mai răcoroasă decât normalul acestei perioade, dar și plină de precipitații. Începând cu 12 iunie însă, avem o schimbare.

METEO. Cum va fi vremea în luna iunie. Prognoza ANM

Temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă la nivel național. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În cea de a doua parte a lunii iunie vine canicula. Temperaturile vor fi ceva mai ridicate decât normalul acestei perioade. Cel mai cald va fi în nord-estul țării, mai arată prognoza meteo publicată de ANM.

„În săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile”, precizează meteorologii.

Finalul lunii iunie și începutul lunii iulie vine cu surprize. Temperaturile cresc și mai mult, în toată țara. Meteorologii de la ANM adună valori termice peste cele normale.

În ceea ce privește regimul pluviometric din acest interval, el va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate