News

METEO. Vremea o ia razna de săptămâna viitoare. La cât vor ajunge temperaturile. ANM a modificat prognoza meteo

METEO. Vremea o ia razna de săptămâna viitoare. La cât vor ajunge temperaturile. ANM a modificat prognoza meteo

METEO. Se schimbă vremea de săptămâna viitoare. Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo actualizată, așa că avem parte de surprize.

Conform meteorologilor de la ANM, de luni, temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât normalul acestei perioade. Lucrurile revin la normal de abia la jumătatea lunii iunie.

Astfel, săptămâna viitoare va fi cel mai cald în nord, nord-est, dar și în centrul țării. În alte părți valorile termice vor fi cât se poate de normale. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile vestice și sud-vestice, precum și în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali.

În cea de a doua săptămână din luna iunie avem din nou temperaturi ridicate, dar și cantități de precipitații excedentare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, arată prognoza meteo ANM.

De abia după 12 iunie, vremea va fi una cât se poate de normală pentru această perioadă, iar regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

METEO. Cum va fi vremea în luna iunie

Și finalul lunii iunie va fi de asemenea unul cât se poate de normal, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice. În restul țării în schimb, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În ciuda vremii calde însă, fenomenele meteorologice extreme vor exista și ele. Un meteorolog de la ANM spune că până la finalul lunii mai nu scăpăm de ploi torențiale.

Mai mult e atât, vor fi zone în care cantitatea de precipitații va ajunge chiar și până la 30-40l/m².

„Într-adevăr până la sfârșitul lunii mai discutăm în fiecare zi de o probabilitate foarte ridicată de a înregistra fenomene meteorologice extreme din perspectiva condițiilor de instabilitate atmosferică accentuată, instabilitate caracterizată prin cantități de precipitații care la nivel local vor depăși 20-25l/m² chiar 30-40l/m²”, a spus un meteorolog ANM, la Antena 3.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate