News

METEO. Vremea o ia complet razna! România, afectată direct de fenomenul meteo El Nino. Prognoza ANM de ultimă oră

METEO. Vremea o ia complet razna România afectată direct de fenomenul meteo El Nino. Prognoza ANM de ultimă oră

METEO. România ar putea avea parte de o vreme neașteptată în această vară. Directorul ANM precizează că fenomenul meteo El Nino se va activa, iar un aer cald din Atlantic va înconjura continentul. 

Directorul ANM susține că în următorii patru ani de zile sunt așteptate temperaturi record în perioada verii. Mai mult de atât, acesta se așteaptă ca recordul din 2016 să fie doborât în curând.

Iar asta este valabil atât în România, cât și în restul Europei. Nu ar fi exclus nici ca această vară să fie una cât se poate de călduroasă, dacă stăm să ne uităm la schimbările de vreme din ultima perioadă.

”Unul din acești ani va depăși recordul înregistrat în 2016 care, până în acest moment, reprezintă cel mai cald an la nivel mondial. Nici România nu face excepție. Nu excludem ca și 2023 să înregistreze noi recorduri, după cea mai caldă iarnă din istoria măsurătorilor meteorologice. În luna ianuarie – care ar trebui să rămână cea mai rece lună a iernii, am înregistrat un record termic absolut” a spus directorul ANM.

METEO. Cum va fi vremea în România. Prognoza ANM

Cum va fi vremea până la finalul săptămânii și ce ne așteaptă după 1 iunie? Meteorologul de la ANM spune că vremea va fi și mai caldă. Temperaturile ar putea ajunge chiar și până la 30 de grade.

Vremea bună nu vine însă singură, ci cu un val de fenomene meteorologice extreme. Sunt așteptate ploi torențiale, vânt puternic și poate chiar și grindină.

”Vremea va fi caracterizată de o vreme mai caldă, mai ales în mijlocul săptămânii când este posibil să consemnăm valori apropiate de 30 de grade, dar, în același timp, vorbim și despre fenomene de instabilitate atmosferică, caracterizate prin averse torențiale, intensificări ale vântului și condiții de grindină”, a completat meteorologul ANM.

La rândul ei, Romica Jurca de la România Tv a subliniat faptul că în curând, România ar putea fi lovită de un val de caniculă. ”Vor fi alternanţe mari, El Nino se va activa, un curent care va aduce un aer cald în Atlantic, iar efectele se vor vedea şi la noi”, a declarat Romica Jurca la România TV.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate