News

METEO. Vremea se schimbă radical. Vin ploi și grindină, dar și temperaturi mari. Prognoza ANM actualizată pentru săptămâna 22 -29 mai

METEO. Vremea se schimbă radical. Vin ploi și grindină dar și temperaturi mari. Prognoza ANM actualizată pentru săptămâna 22 -29 mai
Image by Jill Wellington from Pixabay

METEO. Vremea a fost extrem de capricioasă în această primăvară și lucrurile vor evolua în aceeași manieră și în săptămâna 22-29 mai. Va fi cald, cu temperaturi care vor ajunge chiar și până la 27 de grade în timpul zile, dar va și ploua torențial în anumite zone ale țării. Vom avea fenomene meteo extreme cu grindină și vijelii.

Nu mai este foarte mult din luna mai, practic ultima lună de primăvară, dar meteorologii anunță și un început de iunie schimbător, cu treceri de la foarte cald la ploi și umiditate crescută.

„Ne așteptăm la ploi, vijelii puternice, grindină, tunete și fulgere. Pentru următorul interval (n.r. 22 mai – 11 iunie), vremea se va menţine caldã, dar cu instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea zonelor din țară. Vor fi perioade cu averse însoţite de descãrcãri electrice și grindină.

Ploile vor avea caracter torenţial și se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate, iar riscul pentru inundații se va menține ridicat. Vântul va prinde putere pe crestele montane, însã rafalele pot fi mai intense și în timpul averselor prognozate pentru restul zonelor din țară. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud și în sud-est”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator la Antena 1.

Prognoza meteo actualizată pentru săptămâna 22 – 29 mai 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice și local la munte, dar și deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord și nord-vest. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate