News

METEO. Vremea o ia complet razna! La ce temperaturi se va ajunge în lunile iunie și iulie. Meteorologii au stabilit prognoza

METEO. Vremea o ia complet razna La ce temperaturi se va ajunge în lunile iunie și iulie. Meteorologii au stabilit prognoza

Meteorologii anunță o vreme schimbătoarea în următoarea perioadă. Vom avea parte de un val de ploi, dar și temperaturi extrem de ridicate.

Cei de la Meteoradar.ro au făcut câteva estimări pentru vremea din vara anului acesta. Temperaturile se anunță a fi extrem de ridicate în Europa, însă nu mai mari decât anul trecut.

Vor exista într-adevăr episoade de canicule, dar dincolo de asta, vin și perioade cu răciri accentuate, iar apoi o luăm de la capăt cu valori termice mai crescute.

Chiar dacă va fi cald la vară, asta nu înseamnă că scăpăm de ploi. Sursa citată spune că se anunță furtuni puternice, dar și ploi abundente.

METEO. Cum va fi vremea la vară în România

De asemenea, nu ar fi exclus să avem parte și de inundații în această vară, în special în lunile iunie și iulie. Estimările făcute de meteorologi mai arată și perioade de secetă, atât în Europa, cât și în România.

Per toate, putem spune vă vremea la vară va fi una destul de schimbătoare. De un val de precipitații trecem la un val de caniculă, iar lucrurile se vor schimba constant.

„Semnalul nu e prezent în toate lunile de vară, iar distribuția anomaliilor diferă de la un model la altul. Totuși, sudul Europei pare să aibă parte de precipitații peste medie, mai ales în prima parte a verii.

Și în România, par a fi șanse destul de mari pentru câteva intervale cu ploi abundente și furtuni puternice, care ar putea cauza inundații în unele zone. Unele modele indică un risc mai ridicat în luna iulie, iar altele în iunie.

În același timp, sunt prognozate și intervale secetoase, chiar dacă par a fi mai puțin intense decât în alți ani. În ansamblu, majoritatea simulărilor indică o vară cu precipitații apropiate de normal în mare parte de țară, dar și cu perioade ploioase în unele regiuni”, arată sursa citată.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate