News

METEO. Val de furtuni și ploi peste România după ciclonul mediteranean. ANM anunță când se încălzește vremea

METEO. Val de furtuni și ploi peste România după ciclonul mediteranean. ANM anunță când se încălzește vremea

METEO. Un ciclon mediteranean traversează Europa, iar România nu a scăpat nici ea de fenomenele meteorologice extreme. Când se încălzește vremea la noi și ce spun meteorologii de la ANM?

Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a vorbit despre efectele pe care ciclonul le are. S-ar părea că în România, acesta afectează jumătate de vest a țării.

Acolo au fost emise numeroase avertizări de vremea rea în ultimele zile și s-ar părea că lucrurile nu se opresc doar aici. Și spre finalul săptămânii ne așteaptă o vreme destul de urâtă.

„Vorbim despre un ciclon care s-a dezvoltat în Marea Mediterană. Este activ cu precădere deasupra Italiei și zonei Mării Adriatice. Își extinde însă influența deasupra celei mai mari părți a Peninsulei Balcanice, spre Europa Centrală, chiar înspre partea de sud a Poloniei și Germaniei.

Activitatea este intensă cu cât sistemul frontal al acestui ciclon are o legătură înspre un alt ciclon care evoluează în partea de nord-est a continentului, deasupra Mării Baltice, a Țărilor Baltice. Sigur că suntem afectați și noi, însă ne situăm la periferia estică a acestui sistem depresionar, de aceea mai afectată este jumătatea de vest a teritoriului țării noastre, cu atenționarea cod galben care a intrat în vigoare pentru Oltenia și partea de sud-vest a Munteniei„, a explicat la Antena 3 CNN, Florinela Georgescu, director în cadrul ANM.

METEO. Cum va fi vremea vineri. Prognoza ANM

ANM a mai publicat și prognoza meteo pentru vineri. La final de săptămână vremea se încălzește, însă fenomenele meteorologice extreme nu dispar.

Temperaturile maxime ating chiar și 27 de grade în anumite zone din țară, iar minimele se vor situa între 5 și 15 grade, conform prognozei meteo ANM.

Cât despre ploi și furtuni, meteorologii spun că cerul va fi înnorat, aversele și descărcările electrice vor fi destul de intense, iar asta în special la deal și la munte și în jumătatea de vest a țării.

Nici bucureștenii nu scapă de ploi. Vineri, în Capitală sunt așteptate averse pe după-amiază, dar și un vânt destul de puternic. Cât despre temperaturi, maximele ajung la 25 de grade, iar minimele se vor situa între 11 și 13 grade.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate