News

METEO. Vremea o ia din nou razna! Vin ploi puternice, dar și un ciclon mediteranean. La cât vor ajunge temperaturile până la final de săptămână

METEO. Vremea o ia din nou razna Vin ploi puternice dar și un ciclon mediteranean. La cât vor ajunge temperaturile până la final de săptămână

METEO. ANM anunță că un ciclon mediteranean lovește România. Acesta traversează întreaga Europă, iar în curând ajunge și în țara noastră. 

Până acum, ciclon din Mediterană a adus ploi abundente, inundații, vânt puternic și nu numai, în mai multe zone ale țării. Iată că nici România nu va scăpa.

Deși în această săptămână sunt așteptate temperaturi care ating aproape 30 de grade, fenomenele meteorologice extreme vor fi prezente și ele, avertizează meteorologii de la ANM.

Astfel, începând cu ziua de marți, temperaturile ating 28 de grade în anumite părți ale țării. 26 de grade sunt așteptate la Sibiu, 25 în București, iar în sud-vestul țării chiar mai cald de atât.

De miercuri însă, vremea începe să se răcească. Valorile termice maxime ating 21 de grade, iar ploile încep și ele. Și în București sunt așteptate ploi puternice miercuri seară.

METEO. Ciclonul mediteranean lovește România. Cum va fi vremea la final de săptămână

Joi avem o vreme ceva mai caldă cu valori termice maxime de 24 de grade. Ciclonul mediteranean își face simțită prezența, astfel că ploile vor continua și ele în numeroase zone ale țării.

La mare temperaturile nu depășesc 18 grade, drept urmare, vremea va fi destul de răcoroasă acolo. Iar pentru cei care au în plan să meargă la munte, este bine de știut că temperaturile ating 13 grade în acea parte a țării.

Pe la sfârșitul săptămânii, meteorologii se așteaptă la o vreme și mai instabilă. Astfel, sunt prognozate descărcări electrice, vânt puternic, dar și ploi torențiale.

Cât despre cantitatea de precipitații, acestea vor fi mai însemnate în zona montană, după cum arată estimările făcute de meteorologii de la ANM. Rămâne de văzut cum va fi vremea în weekend și ce alte vești va aduce ANM în următoarele zile. Se pare însă că vara se lasă așteptată destul de greu în acest an, având în vedere vremea haotică.

Tags:
Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate