News

METEO. Val de furtuni și grindină chiar de Rusalii. ANM a modificat prognoza meteo. Alertă de ultimă oră

METEO. Val de furtuni și grindină chiar de Rusalii. ANM a modificat prognoza meteo. Alertă de ultimă oră

METEO. Vești proaste de la ANM în acest weekend. Un val de ploi și furtuni lovește mai multe zone din România de Rusalii. Temperaturile scad și ele. 

Prognoza ANM pentru weekend-ul de Rusalii nu arată prea bine. Românii care aleg să petreacă această minivacanță prin anumite zone ale țării ar fi bine să se pregătească pentru furtuni.

Conform meteorologilor de la ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă sunt așteptate ploi și furtuni în sudul României. În Dobrogea, Oltenia, Muntenia, dar și Oltenia și în sudul Transilvaniei vor fi averse torențiale.

De asemenea, față de temperaturile de 31 de grade de vineri, sâmbătă, maximele nu depășesc 25 de grade la nivel național. Sunt și zone în care temperaturile maxime sunt de 19 grade.

„Sâmbătă, ploile și furtunile se vor muta în centrul și sudul țării. În Oltenia și, local, în Muntenia, Dobrogea și sudul Transilvaniei, vor fi posibile averse torențiale puternice, ce vor acumula peste 30 – 50 l/mp, descărcări electrice frecvente și intensificări ale vântului.

Vremea se va răcori substanțial, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 25 de grade în cea mai mare parte a țării. În est și sud-est, vântul va avea intensificări cu rafale de până la 50 – 65 km/h”, arată prognoza meteo ANM.

METEO. Cum va fi vremea de Rusalii. Prognoza ANM

În prima zi de Rusalii, duminică, 4 iunie, vremea va fi la fel de urâtă. Ploile continuă, alături de furtuni și posibil și grindină în anumite părți ale țării.

Vizate sunt în special zonele de vest și sud-vest ale României. De cealaltă parte, în restul țării este așteptată o vreme ceva mai liniștită față de sâmbătă.

Duminică dimineață va fi destul de răcoare, iar temperaturile ar putea fi mai scăzute decât ziua anterioară, mai arată prognoza meteo publicată de ANM.

Totuși, pe litoral este așteptată o vreme cu soare, în ciuda faptului că temperaturile nu vor fi chiar atât de crescute.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate