News

METEO. Un nou val polar lovește România. Temperaturi de -25 de grade. Prognoza ANM schimbată din nou

METEO. Un nou val polar lovește România. Temperaturi de -25 de grade. Prognoza ANM schimbată din nou
08 feb. / 23:30

METEO. Iarna a venit în forță în România, cu temperaturi extrem de scăzute dar și cu ninsori puternice care au făcut ravagii în nenumărate zone din țară. ANM spune că nu scăpăm însă de frig până la finalul săptămânii.

Meteorologii de la ANM anunță temperaturi de până la -25 de grade în următoarele două zile în România. Un val de aer polar se resimte la nivel național.

Nu doar diminețile vor fi geroase, ci și nopțile, iar vizate sunt în special zonele din nordul, centrul, dar și nord-estul României. De asemenea și în sudul țării, pe litoral, dar și în depresiuni, temperaturile ating chiar și -20 de grade, avertizează meteorologii de la ANM.

Se anunță și ninsori și chiar și ploi în unele zone din țară, mai spun meteorologii. Ce ne așteaptă deci la final de săptămână? Prognoza meteo ANM arată că în cursul zilelor de joi și vineri, 9 și 10 Februarie, temperaturile se vor situa între -8 și -16 grade în nord-estul, nordul, dar și în centrul țării.

METEO. ANM anunță temperaturi de -25 de grade

Vestea proastă este că în zonele de vale temperaturile ating chiar și -21 de grade, spun meteorologii. De asemenea, conform prognozei meteo, pe alocuri, temperaturi între -16 și -21 de grade se vor înregistra și în vestul și sudul țării, mai ales în partea centrală a Olteniei.

Cel mai frig va fi în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, precum și în nord-vestul Moldovei. Aici, meteorologii de la ANM anunță temperaturi de -20 de grade pe timpul zilei.

Seara însă și înainte de răsăritul soarelui, izolat, temperaturile scad chiar și sub 25 de grade, mai precizează meteorologii. Vestea bună este că acest proces de răcire mai continuă doar până vineri.

În acest weekend, vremea se încălzește la nivel național, iar temperaturile încep și ele să fie cu plus. Chiar dacă vom avea temperaturi sub pragul înghețului noaptea, vremea va fi cu mult mai caldă decât ce am văzut în ultimele zile.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate