News

METEO. Când începe să se încălzească vremea în România. Temperaturile vor crește considerabil. Prognoza ANM actualizată

METEO. Când începe să se încălzească vremea în România. Temperaturile vor crește considerabil. Prognoza ANM actualizată
08 feb. / 07:26

METEO. ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele zile, dar și la ce fenomene meteorologice extreme trebuie să ne așteptăm, având în vedere că un anticiclon traversează întreaga țară. 

Meteorologii de la ANM anunță o vreme rece în următoarea perioadă. Temperaturile minime ajung la -20 de grade pe timpul nopții, iar asta este valabil în nordul, dar și în centrul țării.

Iar efectele anticiclonului nu se opresc aici. Vestul României va fi afectat, dar și o mare parte din Europa, așa că mai nimeni nu scapă de vremea rea.

Masa rece se resimte masiv în România, așa că ninsorile continuă și ele, iar gerul și poleiul nu vor lipsi la rândul ei, spun meteorologii de la ANM.

În depresiuni și în zonele de vale sunt așteptate temperaturi cuprinse între -16 și -11 grade, iar cel mai rece va fi în depresiunile intramontane din Carpații Orientali, spun meteorologii.

METEO. ANM anunță temperaturi sub -20 de grade în unele zone din România

De asemenea, la Miercurea Ciuc sunt așteptate temperaturi de -20 de grade, iar în unele nopți dina această săptămână acestea pot ajunge chiar și sub -20 de grade.

Continuă ninsorile în Moldova, în special de miercuri până spre sâmbătă, dar vestea bună e că în sudul țării vremea va fi una destul de frumoasă.

Aici va fi soare, nu va ploua și nici nu va ninge, iar gerul se resimte de abia în timpul nopții, când temperaturile depășesc pragul înghețului.

Și totuși când revine căldura în România și când scăpăm de vremea rea? Meteorologii de la ANM spun că spre finalul săptămânii, vremea începe să se încălzească.

Astfel, de săptămâna viitoare, temperaturile vor depăși 7 grade în sudul țării și vor crește și în restul României. Rămâne de văzut cât va ține și vremea caldă, dacă stăm să ne uităm la schimbările bruște din ultimele zile.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate