News

METEO. Un ciclon va lovi România chiar în weekend. Vremea se schimbă total. La ce temperaturi să ne așteptă. Prognoza ANM

METEO. Un ciclon va lovi România chiar în weekend. Vremea se schimbă total. La ce temperaturi să ne așteptă. Prognoza ANM

METEO. România va fi lovită de un val de furtuni și de grindină la finalul acestei săptămânii. Meteorologii anunță un weekend extrem de călduros, dar cu fenomene meteorologice pe măsură. Se simte puternic ciclonul mediteranean.

Meteorologii au actualizat prognoza meteo de weekend. Vremea a început deja să se schimbe încă de vineri seară, iar lucrurile se vor agrava sâmbătă.

Deși în weekend temperaturile ating 29 de grade în anumite zone ale țării, nu lipsesc ploile, furtunile, iar în anumite locuri chiar și grindina.

Cum va fi deci vremea în weekend? Conform meteorologilor, pe parcursul zilei de sâmbătă sunt așteptate furtuni și ploi în aproape toată țara.

METEO. Vijelii, grindină, dar și ploi torențiale în acest weekend

Fenomenele meteorologice extreme vor fi prezente în special în sud vestul țării, adică în sudul Banatului și în zona Olteniei. Tot atici vor fi și vijelii, dar și grindină, însă de mici dimensiuni, spun meteorologii.

În ceea ce privește temperaturile de sâmbătă, avem o vreme caldă cu maxime situate între 20 și 28 de grade, cel mai cald fiind în sud-estul țării.

Pe de altă parte, în Moldova, în Banat, dar și în Crișana, vom avea niște furtuni de vânt cu rafale de până la 50 de kilometri la oră, astfel că vremea caldă nu se resimte chiar atât de bine.

Și nici duminică nu se termină valul de fenomene meteorologice extreme. Continuă ploile și furtunile în sudul, dar și în vestul țării, iar vizat este și Bucureștiul.

De asemenea, în nord-estul țării avem un vânt de până la 60 de kilometri la oră. Temperaturile scad puțin față de ziua de sâmbătă însă vor fi în continuare peste normalul acestei perioade.

La București avem 26 de grade la final de săptămână, iar la Craiova, valorile termice ajung până la 24 de grade. La Timișoara și Cluj Napoca în schimb vom avea doar 23 de grade în cursul zilei de Dumincă.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate