News

METEO. Ciclonul face ravagii în România. Vremea se schimbă total în weekend. Alertă ANM

METEO. Ciclonul face ravagii în România. Vremea se schimbă total în weekend. Alertă ANM

METEO. Ciclonul încă face ravagii în România, iar în acest weekend ne așteaptă o vreme haotică. Meteorologii de la ANM trag un semnal de alarmă.

Ciclonul mediteranean încă traversează România, iar vremea continuă să fie haotică. Meteorologii de la ANM anunță un weekend cu temperaturi ridicate, dar și cu fenomene meteorologice pe măsură.

Astfel, conform prognozei ANM de weekend, de vineri și până duminică ne așteaptă ploi torențiale, un vânt puternic, iar în unele zone avem chiar și grindină.

Vineri, vremea va fi extrem de instabilă, în special în sudul, vestul, dar și centrul țării și la munte. Sunt așteptate averse torențiale, descărcări electrice și rafale de vânt care ating chiar și 70 de kilometri pe oră, alături de vijelii.

Grindina nu lipsește nici ea, iar cantitățile de apă pot ajunge chiar și la 40 de l/mp, avertizează cei de la ANM. Și în restul țării avem ploi, însă ceva mai ușoare.

METEO. Cum va fi vremea în weekend. Prognoza ANM actualizată

În ceea ce privește temperaturile, maximele ating 28 de grade, în nordul, dar și în nord estul țării. De cealaltă parte, valorile termice minime se vor situa între 8 și 17 grade la nivel național.

O vreme similară vedem și sâmbătă, conform prognozei meteo ANM. Sunt așteptate de asemenea ploi și temperaturi la fel de ridicate. Nici pentru bucureșteni veștile nu sunt tocmai bune. Conform meteorologilor, în Capitală, cerul va fi înnorat, iar dimineața și seara sunt șanse mari de ploi torențiale.

De asemenea, sunt așteptate și intensificări ale vântului în anumite intervale de timp. Valorile termice însă vor continua să se mențină ridicate.

Astfel, în weekend, în București sunt așteptat temperaturi maxime de 26 de grade. Minimele ajung, dimineața, dar și în timpul nopții între 13 și 15 grade, mai arată prognoza meteo ANM. Rămâne de văzut ce se întâmplă cu vremea de duminică la nivel național.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate