News

METEO. Se schimbă vremea total în România. Zonele lovite de un val de caniculă și furtună. Alertă ANM

METEO. Se schimbă vremea total în România. Zonele lovite de un val de caniculă și furtună. Alertă ANM

METEO. ANM aduce vești proaste la finalul lunii iunie. Un val de caniculă lovește anumite zone din țară. De asemenea, vin și furtuni abundente în următoarele zile.

Meteorologii de la ANM au publicat prognoza meteo pentru următoarele zile din săptămână. Vremea se încălzește într-adevăr, însă asta nu înseamnă că vom avea parte doar de soare.

Conform prognozei meteo publicate de ANM, cel mai cald va fi în Banat. Temperaturile ating aici chiar și 34 de grade până la finalul săptămânii.

Începând cu zilele de weekend însă, vremea se schimbă, iar temperaturile scad cu 5 grade. Astfel, vom avea până la 28 de grade, iar minime situate între 17 și 19 grade.

Tot în weekend, dar și săptămâna viitoare, adică în intervalul 23-29 iunie, în această zonă sunt așteptate furtuni abundente. Iar aceeași prognoza meteo este valabilă și în Crișana.

METEO. Zonele din România lovite de ploi și de furtuni. Prognoza ANM

Aici, valorile termice maxime ating 33 de grade până weekend. De săptămâna viitoare însă, vremea se mai răcește cu alte cinci grade și va rămâne așa pentru o perioadă de câteva zile.

Și în Transilvania se face din ce în ce mai cald. Aici, minimele nu scad sub 16 grade, air maximele termice ajung la 32 de grade. L afle ca și în zonele menționate anterior, după data de 23 iunie, temperaturile scad cu până la 3 grade.

De asemenea, sunt așteptate și fenomene de instabilitate atmosferică, în special în ultimele zile din luna iunie. O vreme ceva mai răcoroasă avem în Dobrogea, unde maximele nu depășesc 30 de grade până la finalul săptămânii.

În același timp, prognoza meteo publicată de ANM arată că începând cu data de 23 iunie și aici încep ploile. Drept urmare, cei aflați pe litoral, ori în Deltă, ar fi bine să ia în calcul o vreme instabilă la final de săptămână, dar și la începutul săptămânii viitoare, avertizează meteorologii.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate