News

METEO. Un nou ciclon lovește România chiar în weekend. Ce se întâmplă cu vremea și la cât ajung temperaturile. Prognoza ANM actualizată

METEO. Un nou ciclon lovește România chiar în weekend. Ce se întâmplă cu vremea și la cât ajung temperaturile. Prognoza ANM actualizată
Image by Jill Wellington from Pixabay

METEO. ANM vine cu noi vești. Se schimbă vremea din nou până la finalul săptămânii. De asemenea, după weekend vom avea din nou parte de o răsturnare de situație. Totul se întâmplă din cauza ciclonului care a lovit Europa în ultima perioadă.

Meteorologii de la ANM au publicat prognoza meteo pentru următoarele zile. Cine ajunge pe litoral în weekend ar fi bine să își pregătească umbrela.

Se anunță niște ploi în jurul zilei de duminică. De asemenea, temperaturile vor fi și ele destul de scăzute pentru normalul acestei perioade, mai arată prognoza meteo ANM.

De abia de săptămâna viitoare, putem spune că vara își intră în drepturi. Conform meteorologilor, în perioada 19-26 iunie, temperaturile ajung să fie cele normale pentru această perioadă.

Pe de altă parte, ploile vor continua și ele, spune ANM. ”Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare”, se artă în prognoză.

METEO. Ce se întâmplă cu vremea la final de iunie

Ce se întâmplă în ultima săptămână din luna iunie? Temperaturile rămân similare, însă este exclus să avem parte de vreo caniculă. De asemenea, sunt așteptate precipitații excedentare în majoritatea regiunilor din țară.

Chiar și așa, meteorologii spun că fenomenul El Nino ar putea aduce oricând modificări la nivelul vremii. El este de altfel și motivul ploilor din ultima perioadă și al fenomenelor meteorologice extreme care au provocat probleme majore în anumite zone din țară.

Să nu uităm că în ultima săptămână au fost emise numeroase coduri galbene și portocalii de vânt puternic, ori ploi torențiale. Lucrurile ar putea reveni la normal însă începând cu luna iulie, după cum spunea directorul ANM, Elena Mateescu, zilele trecute.

Ploile au făcut oricum ravagii în mare parte din țară. Unele localități au fost inundate, iar străzile din mari orașe din țară au ajuns și ele să fie sub ape.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate