News

METEO. Se schimbă vremea din nou. Când vine vara cu adevărat în România. ANM a modificat prognoza meteo

METEO. Se schimbă vremea din nou. Când vine vara cu adevărat în România. ANM a modificat prognoza meteo

METEO. Când vine vara în România cu adevărat? Vremea va continua să fie instabilă în prima parte a acestei săptămâni. Temperaturile nu prea mai cresc nici ele.

Dacă în alți ani, vara începea mai devreme, iar canicula bătea deja la ușă în prima parte din luna iunie, iată că anul acesta, ANM a modificat constant prognozele sale meteo.

A fost publicată și prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar până la finalul lunii iunie vom avea parte de o vreme schimbătoare constant.

Astfel, conform celor de la ANM, până la data de 19 iunie, temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul acestei perioade, la nivel național. Ce mai frig va fi în sud-vestul ții, dar și în ved.

În ceea ce privește ploile, ANM arată că în perioada menționată, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în regiunile sud-vestice. Excepție fac zonele din estul și din sud-estul României.

În perioada 19-26 iunie, începe să se încălzească, însă nu prea mult. Temperaturile se apropie de normalul acestei perioade. Referitor al cantitatea de precipitații, acestea vor fi excedentare la nivel național.

METEO. Cum va fi vremea în luna iulie. Prognoza ANM

Luna iulie se arată a fi și ea una cât se poate de normală, conform prognozei meteo ANM. Temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată țara.

De cealaltă parte, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice, mai arată metodologii de la ANM.

Pentru a doua săptămână din luna iulie avem o prognoză asemănătoare. ”Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări”, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cel mai probabil meteorologii vor actualiza constant prognoza meteo în cazul în care va urma un val de caniculă sau un alt val de ploi ca în weekend-ul trecut.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate