News

METEO. Se schimbă din nou vremea în toată România. Anunț de ultimă oră al meteorologilor. Prognoza ANM a fost actualizată

METEO. Se schimbă din nou vremea în toată România. Anunț de ultimă oră al meteorologilor. Prognoza ANM a fost actualizată

METEO. Se schimbă vremea în România din nou. Vine un val de ploi torențiale spre finalul săptămânii, iar vizate sunt numeroase zone din țară, arată ANM.

Vremea caldă vine și cu fenomene meteorologice extreme. Meteorologul de la ANM, Alin Șerban, spune că de joi, ploi torențiale își fac simțită prezența.

Iar cantitățile de apă vor fi destul de însemnate. De asemenea, temperaturile vor fi și ele crescute și ajung chiar și la 28 de grade spre finalul săptămânii, inclusiv în București.

”Vom mai avea și cantități mai importante de apă în intervale scurte de timp 20-25-30l pe metrul pătrat, însă acestea se vor semnala atât astăzi, cât și mâine doar pe arii restrânse. Ne așteptăm ca la mijlocul săptămânii aria acestora să fie în extindere și cumva în intensificare, în condițiile în care vorbeam de o masă de aer cald și temperaturi maxime ce mai ating valori de 27-28 grade masă de aer care se va menține de altfel până la finalul săptămânii și în Capitală”, a spus meteorologul.

METEO. Se schimbă vremea în România. Unde va ploua

Bucureștenii însă mai privesc o veste proastă. Dincolo de temperaturile de vară, un sistem noros se apropie de centrul țării. A costa aduce averse, descărcări electrice, dar și un vânt destul de puternic.

Un vânt puternic va fi prezent și pe litoral, alături de câteva episoade de ploi torențiale, mai arată prognoza meteo ANM pentru cea de a doua parte a săptămânii.

„Bineînțeles, ne regăsim sub influența aceleiași mase de aer, astfel încât temperaturi maxime destul de ridicate 25-26-27 grade, dar și condițiile unor fenomene specifice instabilității atmosferice de după-amiază, cum de altfel așteptăm și un următorul scurt interval de timp.

Un sistem noros se apropie de zona Capitalei, astfel încât vom avea intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar averse și descărcări electrice”, a mai precizat Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate