News

METEO. Se schimbă din nou vremea în România. Pe ce dată va veni în sfârșit vara. ANM a modificat prognoza meteo

METEO. Se schimbă din nou vremea în România. Pe ce dată va veni în sfârșit vara. ANM a modificat prognoza meteo

METEO. ANM vine cu noi vești. Ultima lună de primăvară aduce temperaturi haotice, fenomene meteorologice extreme și nu numai. Și totuși când vine vara în România cu adevărat?

ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Aflăm deci cum va fi vremea la finalul lunii mai, dar și în prima parte a lunii iunie.

Conform meteorologilor de la ANM până la data de 22 mai, avem temperaturi cu mult mai ridicate decât normalul acestei perioade. Acest lucru este valabil în nordul, dar și în centrul țării.

De cealaltă parte, pe litoral sau la munte, temperaturile vor fi destul de normale. Cât despre regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice și centrale.

În ultima săptămână din luna mai avem o prognoza meteo similară, arată ANM. Temperaturile vor fi din nou mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în special în nord-vestul țării.

METEO. Prognoza ANM pentru luna iunie

În restul României avem o vreme normală. Pe de altă parte, referitor la cantitățile de precipitații, acestea vor fi excedentare în regiunile sudice, estice, sud-estice și la munte, dar și local deficitare în extremitatea de nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În prima săptămână din luna iunie vremea va fi una cât se poate de normală. Ce e drept, va fi mai cald în nordul și în centrul țării. Pe de altă parte, în restul zonelor avem o vreme normală pentru prima lună de vară.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile sud-vestice și la munte, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

Vremea intră în normal, iar vara începe cu dreptul după data de 5 iunie. Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă în toată țară. Meteorologii de la ANM mai subliniază însă că în vestul și în sud estul țării, cantitățile de precipitații vor fi excedentare. În rest însă, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, arată ANM.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate