News

METEO. Mai vin ninsori? Se schimbă vremea total la final de februarie. Prognoza ANM actualizată

METEO. Mai vin ninsori Se schimbă vremea total la final de februarie. Prognoza ANM actualizată
17 feb. / 06:03

METEO. Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo pentru finalul lunii februarie, dar și pentru prima săptămână din luna martie, astfel că ne așteaptă o vreme complet haotică.

Luna ianuarie a fost una extrem de călduroasă, în timp ce în luna februarie s-au înregistrat recorduri de temperaturi extrem de scăzute. Meteorologii de la ANM aduc însă vești bune.

S-ar părea că primăvara vine mai devreme după valul rece din ultima perioadă. Astfel, conform prognozei meteo actualizate, în ultima săptămână din februarie ne așteaptă temperaturi cu mult mai crescute decât cele normale pentru această perioadă.

Termometrele arată chiar și 12-13 grade în anumite zone ale țării și de asemenea, nu sunt așteptate ninsori, șanse minime fiind inclusiv la munte.

La capitolul precipitații, meteorologii de la ANM anunță că acestea vor fi  local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. De cealaltă parte, în restul României, acestea se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

METEO. Cum va fi vremea în luna martie. Prognoza ANM

Ce ne așteaptă în luna martie? Un început de primăvară cât se parte de călduros, iar același lucru este valabil până la jumătatea lunii martie, arată ANM.

Mai exact, în primele zile din luna martie temperaturile vor fi destul de ridicate pentru normalul acestei perioade, însă acest lucru este valabil doar în regiunile extracarpatice. De cealaltă parte, în restul țării se anunță o vreme destul de rece.

Cât despre regimul pluviometric, meteorologii de la ANM spun că acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.

Cea de a doua săptămână a lunii martie aduce din nou temperaturi destul de ridicate. Meteorologii spun că până pe 13 martie ne putem aștepta la o vreme cât se poate de caldă, iar acest lucru este valabil pe întreg teritoriul României.

Putem spune deci că după gerul din ultima săptămână, avem în sfârșit semne de o primăvară cât se poate de caldă.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate