News

METEO. Se schimba vremea. Când revine căldura în România. Prognoza ANM actualizată

METEO. Se schimba vremea. Când revine căldura în România. Prognoza ANM actualizată
12 feb. / 06:52

METEO. Ultimele zile au fost mai mult decât geroase. Temperaturile au scăzut chiar și sub -25 de grade, conform prognozei meteo ANM, însă când vine primăvara?

De săptămâna viitoare vremea se încălzește cât de cât. Vor mai fi și zone în care gerul nu va pleca prea ușor, însă chiar și așa, vom avea temperaturi cu mult mai rezonabile decât zilele trecute.

De asemena, în unele zone va ploua, va ninge, însă temperaturile vor fi și cu plus. Inclusiv la munte vom avea pe parcursul săptămânii viitoare temperaturi de până la 2 grade, față de cele de -16 grade înregistrate până acum.

Și totuși când vine primăvara în România și când putem uita de vremea rece? Cel mai probabil din luna martie. Potrivit prognozei meteo ANM, până pe 14 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Iar acest lucru este valabil la nivelul întregii țări.

METEO. Cum va fi vremea în luna martie

Cât despre cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, meteorologii de la ANM precizează că acestea  vor fi deficitare în toate regiunile.

Mai departe, în ultima săptămână din luna februarie, mai exact în intervalul 20 – 27 februarie, vremea se încălzește, așa că putem spune că primăvara bate deja la ușă.

Conform prognozei meteo ANM, temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât normalul acestei perioade, la nivelul întregii țări. De cealaltă parte însă, despre regimul pluviometric, meteorologii spun că acesta va fi ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În prima săptămână din luna martie avem o vreme și mai caldă, sau cel puțin așa arată actuala prognoza meteo ANM. Începând cu data de 1 și până pe 6 martie se anunță valori termice cu mult peste cele normale acestei perioade, în întreaga țară. De asemenea, despre cantitățile de precipitații, meteorologii spun că acestea vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată România.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate