News

Locul din România unde vin turiști din toate colțurile lumii să vadă minunea. Este cu adevărat spectaculos

Locul din România unde vin turiști din toate colțurile lumii să vadă minunea. Este cu adevărat spectaculos

Dacă plănuiești o vacanță dar te-ai plictisit de aceleași locuri unde mergi în concediu, atunci poate ar trebui să vizitezi acest loc minunat din România. Mulți turiști vin aici și nu numai din țară.

Multe locuri merită vizitate la noi în țară – unele sunt spectaculoase datorită istoriei, altele datorită energiilor pozitive pe care le întâlnim acolo, iar unele pur și simplu datorită peisajelor minunate. Un astfel de loc, care se găsește tot în România, este și calea ferată Oravița – Anina. Nu numai că este unică la noi în țară, dar este și cea mai spectaculoasă rută ferată montană din sud – estul Europei. O multitudine de turiști vin aici din toate colțurile lumii.

Construcția acestei căi ferate a început în 1861, ceea ce a ridicat provocări inginerești semnificative din cauza terenului accidentat din regiunea muntoasă. Sarcina dificilă a implicat lucrul cu calcar dens și tăierea prin rocă solidă. Situată în partea de vest a Munților Banatului, zona este cunoscută pentru accesibilitatea sa dificilă.

Denumită în epoca contemporană „Semeringul bănățean”, calea ferată a fost inaugurată oficial la 15 decembrie 1863, fiind cea mai veche cale ferată montană din țară. Se întinde pe o distanță de 33,4 kilometri, cuprinzând 14 tuneluri și 10 viaducte.

În special, calea ferată urcă de la o altitudine de 218 metri deasupra nivelului mării (Oravița) la 558 de metri (Anina), acoperind o diferență de nivel de 338 de metri. Panta este măsurată la 20 la mie, iar calea ferată prezintă curbe excepțional de strânse, cu raze de până la 114 metri. Renumită ca fiind cea mai splendidă și mai captivantă cale ferată montană din sud-estul Europei, aceasta deține un mare farmec pentru turiști.

Tronsonul de cale ferată Baziaș – Oravița – Anina deține o semnificație istorică și este recunoscut ca sit de patrimoniu cultural la categoria „inginerie și arhitectură tehnică, stații, tuneluri, viaducte”, după cum menționează urbanism.oravita.ro. Clădirea gării Anina în sine a primit statutul de monument istoric și se bucură de protecție juridică.

Zona din România pe care mulți o compară cu Elveția

În 2023 se împlinesc 160 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Oravița – Anina, care a dobândit o popularitate semnificativă în rândul oamenilor din întreaga lume. Trenul verde și galben distinctiv este o atracție râvnită, oferind pasagerilor priveliști care îți taie respirația de-a lungul traseului său.

Servind inițial ca mijloc de transport al cărbunelui și mai târziu ca mijloc de cazare a pasagerilor, trenul își croiește drum prin pitorescul Munților Anina, prin Valea Jitin. În special, viaductul Jitin, o structură remarcabilă, înfrumusețează acest peisaj. Ridicându-se la o înălțime de 35 de metri și întinzându-se pe o lungime de 230 de metri cu 5 arcuri, acesta reprezintă un testament impresionant al excelenței inginerești.

Regiunea se mândrește cu o frumusețe excepțională, fiind adesea comparată cu peisajele pitorești din Elveția. Călătoria de agrement se întinde pe parcursul a aproximativ 2 ore, trenul alunecând cu o viteză medie de 15 kilometri pe oră. Pasagerii au parte de priveliști captivante ale fostelor mine, care au fost cândva mândria României.

„E de ajuns să aruncăm o privire asupra acestei opere gigantice a părinţilor noştri pentru a ne convinge cât suntem de mici faţă de ei şi cât de puţin am făcut până acum ca să ne asigurăm stima şi recunoştinţa posterităţii”, arată sursa mai sus menționată.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate