News

Hidroelectrica face anunțul anului! Milioane de clienți ai ENEL sau E.ON vor dori contract aici. Ce se întâmplă cu facturile la energie începând de acum pentru toți românii

Hidroelectrica face anunțul anului Milioane de clienți ai ENEL sau E.ON vor dori contract aici. Ce se întâmplă cu facturile la energie începând de acum pentru toți românii

Hidroelectrica nu s-a concentrat până recent pe clienții casnici, însă liberalizarea pieței la energie a schimbat mult lucrurile. Pentru că prețul oferit de companie a fost cel mai mic de pe piață, foarte mulți mulți români au decis să schimbe furnizorul cu care aveau contract, ENEl, E.ON, ENGIE sau oricare altul și să opteze pentru producătorul autohton.

Hidroelectrica s-a trezit astfel chiar și cu 5.000 de cereri pe zi, ceea ce a fost prea mult pentru numărul de angajați, dar și pentru sistemul informatic deținut la momentul respectiv. Din acest motiv au apărut probleme mari cu facturile.

În momentul de față, mulți clienți ai ENEL, care avea în portofoliu peste 3 milioane de clienți au trecut la Hidroelectrica, însă deja au trecut luni bune fără să știe cât au de plată la curent.

“Este o lună (mai 2023 – n.r.) în care s-au produs modificări legislative ale căror prevederi presupun update de soft, e vorba de implementarea prevederilor legii nr. 357/2022. Estimăm că de săptămâna viitoare am putea începe emiterea facturilor pentru luna decembrie”, a declarat Bogdan Buciu, consilier al președintelui directoratului Hidroelectrica, pentru Antena 3.

Facturile Hidroelectrica pentru noiembrie 2022 au început să fie emise din 2 mai, însă clienții au dreptul să facă o cerere pentru a plăti în rate aceste facturi, în cazul în care suma de plată este considerată prea mare. De reținut că e important ca această cerere să fie făcută, pentru că în lipsa ei Hidroelectrica se va aștepta ca oamenii să plătească integral toată suma emisă.

Cum pot fi plătite în rate facturile la Hidroelectrica. Probleme și pentru clienții ENEL

”Aceasta trebuie trimisă la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depusă în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central. Plata va fi făcută în maximum şase rate lunare”, au transmis reprezentanții Hidroelectrica.

Compania cu peste 500.000 de clienți a anunțat că facturile pot fi plătite la 45 de zile de la data emiterii lor pentru clienții casnici și 30 de zile pentru cei non-casnici. În această perioadă nu va fi percepută nicio penalitate, mai transmite Hidroelectrica. Eșalonarea plății facturilor se poate solicita online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediul sucursalelor.

Și ENEL a avut probleme cu facturile la energie, însă pe zona de gaze. Și reprezentanții companiei italiene au transmis că și-au rezolvat problemele de sistem și că în curând clienții vor fi informați cu privire la sumele pe care le au de plată. Însă ca și Hidroelectrica sunt din urmă cu câteva luni.

Probabil va mai dura o perioadă până când toți furnizorii își vor regla sistemele informatice, care au și suferit modificări din cauza ordonanțelor date de Guvern, de multe ori extrem de prost gândite.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate