News

Cele 5 legume care topesc grăsimea de pe burtă! Mihaela Bilic spune că ajută enorm la slăbit

Cele 5 legume care topesc grăsimea de pe burtă Mihaela Bilic spune că ajută enorm la slăbit

Mihaela Bilic a venit cu noi sfaturi pentru cei care încearcă să dea jos din kilogramele acumulate. Aceasta spune că cinci legume vor fi de folos în acest proces.

Pentru a avea un abdomen mult visat, pe lângă exerciții constante, este important să acordăm atenție și alimentației. Așadar, Mihaela Bilic a venit cu o listă de cinci legume care sunt folositoare pentru a distruge grăsimea de pe burtă.

În general, legumele sunt bune pentru digestie și stimulează senzația de sațietate. Totuși, trebuie ținut minte că ele nu vor elimina la propriu grăsimea de pe burtă, dar vor ajuta în procesul de slăbit.

Mihaela Bilic mai spune că trebuie să fim atenți la cum preparăm aceste legume pentru că își vor pierde din proprietăți dacă sunt prăjite în ulei sau unt.

”Pentru o viață sănătoasă consumați zilnic cel puțin cinci porții de legume, pe cât posibil gătite minim și colorate diferit, cu accent pe culorile verde închis, portocaliu și roșu. Pe lângă vitamine și minerale, fitonutrienții prezenți in legume contribuie la o scădere spectaculoasă, de aproape 50%, a riscului de boli grave precum hipertensiune, diabet, infarct, accident vascular sau cancer. Umpleți măcar jumătate din farfurie cu legume la fiecare masă, culoarea înseamnă sănătate”, spune Mihaela Bilic.

Cele 5 legume recomandate de Mihaela Bilic

Potrivit medicului nutriționist, avem următoarele legume:

  • Castravetele – are un conținut ridicat de apă și foarte puțin calorii. El este frecvent recomandat de medicii nutriționiști în dietele de slăbire. Se pot consuma la orice masă, dar și ca gustare. Conține vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic și enzime care îmbunătățesc digestia
  • Ardeiul iute – conține capsaicină, o componentă activă a căror proprietăți sunt benefice în lupta cu grăsimea de pe burtă. El mai ține sub control apetitul alimentar și topește depozitele adipoase. De asemenea, creşte termogeneza – procesul de generare a căldurii în organism.
  • Morcovul – are betacaroten și fibre. Este, de asemenea, o sursă de vitamina A, vitamina C, calciu și fier.
  • Cartofii dulci – sunt o sursă bogată de fibre dietetice. Ajută la constipație și la reglarea tranzitului intestinal
  • Ceapa – este o sursă bogată de fibre și prebiotice, necesare pentru o sănătate optimă a intestinului.
Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate