Când vine vorba de alimente, sunt câteva reguli simple de care trebuie să ținem cont. Dacă nu le luăm în calcul, metabolismul nostru riscă să fie încetinit, iar de aici apar și kilogramele nedorite.
Într-adevăr, unele combinații de mâncăruri pot fi extrem de delicioase, însă asta nu înseamnă că sunt și sănătoase. Spre exemplu, carnea nu se combină niciodată cu cartofii, fie ei prăjiți sau fierți, deși mulți nu pot refuza o astfel de combinație.
Medicii spun însă că este foarte importantă ora mesei, dar și modul în care combinăm alimentele, dacă vrem să avem un metabolism funcțional.
Dacă nu mâncam trei mese pe zi, atunci organismul nostru nu va arde combustibilul. Dincolo de numărul meselor însă, ar fi bine să știm și ce combinații să evităm.
În primul rând, proteinele animale nu se amestecă. Lactatele, carnea și ouăle nu trebuie niciodată să stea în aceeași farfurie. Astfel, dacă până acum preparai o omletă cu șuncă, sau curcan, de acum ar fi bine să o eviți.
Mai departe, corpul nu le poate metaboliza, iar pe termen lung, metabolismul încetinește și de aici apar și kilogramele în plus.
Nici iaurtul nu trebuie combinat cu fructe, pentru că ambele produse au momente de fermentație diferite. De aici ne putem confrunta cu balonare, dar și cu o digestie îngreunată.
Dacă obișnuiai să bei un pahar de vin după masă, ar fi bine să știi că ai făcut o mare greșeală. Nu este recomandat să consumăm dulciuri sau alcool înainte și nici după ce am mâncat pentru că riscăm să avem probleme la ficat.
Cum este posibil acest lucru? Medicii spun că în ficat există o singură enzimă care metabolizează și grăsimea și alcoolul. Mai departe, alcoolul va fi asimilat primul și apoi grăsimea care se va depune. Dacă facem acest lucru destul de des, ne-am putea confrunta mai apoi cu steatoza hepatică, adică la un ficat gras.