Dieta cu ouă poate fi de mare ajutor pentru cei care vor să slăbească câteva kilograme bune într-un timp foarte scurt. Esențial este însă ca după ce finalizăm dieta, să fim atenți la alimentație pentru a ne putea menține și pentru a nu acumula și mai multe kilograme după.
Dacă ești fan al ouălelor fierte sau al omletei, atunci această dietă va fi pe placul tău, pentru că are la bază ouă. De asemenea, ea se completează cu alimente ușoare, precum carnea de pui fiartă, iaurtul, dar și cu fructe ori cafea.
Dieta cu ouă este o dietă hipocalorică și este extrem de eficientă pe termen scurt. De asemenea, ea nu ne va slăbi metabolismul și nici nu crește riscul de apariție al altor probleme de sănătate.
De ce dieta cu ouă? În primul rând ouăle sunt bogate în proteine, dar și alte substanțe nutritive, esențiale pentru organismul nostru. Doar două ouă pe zi sunt suficiente pentru a ne lua vitaminele de care avem nevoie.
Dieta cu ouă ține două săptămâni, iar meniul diferă în fiecare zi. Singurul lucru care se repetă este oul, pe care îl vom avea la fiecare mic dejun.
Astfel, dacă te-am convins, iată cum arată programul pentru dieta cu ouă, pe zile:
Luni, la micul dejun trebuie să consumi 2 ouă fierte,2 portocale și 1 ceașcă de lapte degresat, iar la prânz-carne de pui fiartă și 1 ceașcă de iaurt. La cină mâncăm din nou un ou fiert, carne de pui fiartă, alături de o portocală.
Marți, la micul dejun avem 2 ouă fierte, cu sucul de la o lămâie, iar la prânz pește prăjit și 1 grepfrut, în timp ce la cină avem doar 3 ouă fierte tari.
Miercuri la micul dejun mănânci2 ouă fierte tari,1 ceașcă de apă caldă cu lămâie proaspăt storsă, iar la prânz carne de vită fiartă, alături de 1 grepfrut. La cină vei consuma tot 3 ouă fierte tari.
Joi se mai schimbă meniul, astfel că la micul dejun vei mânca o omletă din 3 ouă cu legume, iar la prânz carne de pui fiertă cu salată. La cină avem mai puțină mâncare de această dată, mai exact 1 ou fiert tare, alături de 2 portocale.
Vineri avem 2 morcovi alături de 2 ouă fierte la micul dejun, iar la prânz 2 morcovi, 1 ceașcă de suc de portocale proaspăt stors. L cină avem un pește la cuptor alături de 1 ou fiert.
Sâmbătă micul dejun este format din iaurt scăzut în grăsimi și suc de lămâie sau portocală, iar prânzul din 2 ouă fierte și 2 grepfuituri. La cină însă avem doar un pahar cu apă.
Duminică, la micul dejun se mănâncă 2 ouă fierte alături de o jumătate de grepfrut, iar la prânz carne de vită fiartă și 1 portocală în timp ce la cină avem doar un pahar cu apă din nou.
Dieta cu ouă nu trebuie ținută mai mult de o săptămână, iar în timpul ei este bine să consumăm o cantitate destul de mare de apă. După ce o finalizăm, în următoarele zile trebuie să mâncăm alimente ușoare precum fructe, ouă, sau brânzeturi ori carne slabă fiartă sau friptă.