News

Carnea de miel, mult mai scumpă înainte de Paște. Cât costă în acest an doar un kilogram din acest aliment nelipsit de pe mese de sărbători

Carnea de miel mult mai scumpă înainte de Paște. Cât costă în acest an doar un kilogram din acest aliment nelipsit de pe mese de sărbători

Carnea de miel este unul din cele mai căutate alimente atât în timpul sărbătorilor pascale, cât și înainte. Totuși, românii trebuie să scoată și în acest an mai mulți bani din buzunar, în contextul în care prețurile continuă să crească.

Carnea de miel, un aliment tradițional nelipsit de pe mesele românilor, este tot mai scumpă. Prețurile au înregistrat o creștere și mai mare după majorările din 2023.

Comparativ cu prețurile din 2023, costul per kilogram a înregistrat o creștere de aproximativ 25%. Anul trecut, acest aliment se putea achiziționa la prețul de 20 de lei/kg.

Totuși, suma a înregistrat o creștere semnificativă în momentul de față. În 2024, crescătorii cer 25 de lei/kg de miel. Totodată, prețul cărnii în carcasă este 45-50/kg.

Situația ar putea deveni și mai rea

Situația ar putea deveni și mai rea, deoarece mulți se așteaptă ca prețurile să crească în perioada sărbătorilor. În 2023, un kg de carne de miel avea un preț de 65 de lei în preajma Paștelui. În 2022, prețul era de 35 de lei.

În acest context, consumatorii sunt preocupați. Ei ar putea lua decizia de a nu mai achiziționa carne de miel, deoarece prețurile sunt prea mari.

Carnea de miel are mai multe beneficii. Pe lângă gust, este și plină de nutrienți. Specialiștii spun că acest aliment este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru menținerea și repararea țesuturilor corpului.

Simultan, este și bogată în proteine, precum vitamina B. Aceasta joacă un rol foarte important în transformarea alimentelor în energie și în menținerea sănătății sistemului nervos.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate