News

Bei zilnic cel puțin o cafea? Câte cești ai voie să consumi de fapt într-o zi pentru a nu avea probleme mai târziu. Medicul Mihail Pautov a dat toate detaliile

Bei zilnic cel puțin o cafea Câte cești ai voie să consumi de fapt într-o zi pentru a nu avea probleme mai târziu. Medicul Mihail Pautov a dat toate detaliile
Photo by Denis Zagorodniuc

Cafeaua este băutura nelipsită din viața multor persoane. Despre ea există numeroase zvonuri legate de cantitate, ora la care se bea și nu numai.

Care este adevărul despre consumul zilnic de cafea și câte cești poate să consume o persoană pentru a nu avea probleme de sănătate? Medicul Mihail Pautov ne spune ceea ce trebuie să știm.

S-ar părea că un număr de cafele consumate zilnic poate aduce numeroase beneficii organismului nostru. Potrivit acestuia, studiile au demonstrat că putem consuma până la cinci cafele în fiecare zi.

Această băutură este bogată în antioxidanți și mai mult de atât, specialiștii au descoperit că poate să scadă mortalitatea cu până la 17% atunci când este consumată în cantități optime.

Câte cești de cafea poți să consumi, de fapt, în fiecare zi

„Studiile spun că până la cinci cafele, și două e bine, până la cinci cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. Cafeaua este băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lume.

De exemplu, este un studiu care spune că, trei cafele consumate în medie pe zi, și este un studiu făcut pe 300.000 de oameni, demonstrează că, aceste trei cafele pe zi îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%”, a dezvăluit medicul Mihail Pautov.

Ce alte beneficii mai are consumul de cafea? În primul rând antioxidanții pe care îi conține ne protejează organismul de radicalii liberi. De asemenea, studiile au demonstrat că în rândul bărbaților, consumul zilnic de cafea scade cu 17% riscul de a face singur la prostată.

Unele studii au mai demonstrat de-a lungul timpului și că energia vine din cofeină și din nivelul ridicat al antioxidanților care se găsesc în cafea.

Deci conform specialiștilor putem să bem liniștiti până la 5 cafele pe zi pentru a fi în siguranță. În special persoanele care au o tensiune scăzută o pot consuma fără probleme.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate