News

Nu mai bea niciodată cafeaua la această oră! Cercetătorii au descoperit că poate face mult rău în organism. Iată de ce

Nu mai bea niciodată cafeaua la această oră Cercetătorii au descoperit că poate face mult rău în organism. Iată de ce

Dacă obișnuiești să bei cafeaua imediat cum te trezești, ar fi bine să cunoști efectele pe care un astfel de obicei le are asupra organismului tău.

Cafeaua este nelipsită din rutina zilnică a multor persoane. Ne ajută să ne trezim, e delicioasă, în special atunci când este fierbinte, însă chiar și așa, este esențial să știm când să o consumăm.

Cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție, Exercițiu și Metabolism de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, vin cu niște precizări destul de interesante în acest sens.

Aceștia au spus când se bea cafeaua corect, astfel încât să evităm problemele de sănătate. Se pare că indicat este ca aceasta să fie consumată după micul dejun și nicidecum înainte așa cum fac multe persoane.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă alegi să consumi cafeaua pe stomacul gol? S-ar putea ca nivelul de zahăr din sânge să crească mai mult decât crezi.

Ce se întâmplă dacă bei cafea pe stomacul gol

Specialiștii ne recomandă să evităm alimentele care au la bază zahăr pe stomacul gol. Acestea ne cresc glicemia, iar acest lucru poate duce la complicații în timp, precum diabet.

”Majoritatea alimentelor consumate la micul dejun sunt bogate în carbohidraţi, aşa că este posibil să aibă loc acelaşi efect. Recomand consumul iniţial de alimente care nu conţin zahăr sau carbohidraţi, apoi consumul de cafea.

În cazul în care îţi place să consumi carbohidraţi la micul dejun, nu consuma cafea cu cel puţin o oră înainte. Pur și simplu, controlul zahărului din sânge este perturbat atunci când primul aliment cu care corpul nostru intră în contact este cafeaua, mai ales după o noapte de somn agitat”, susține James Betts, unul dintre cercetătorii studiului care a fost publicat în British Journal of Nutrition.

O altă recomandare venită din partea specialiștilor este cea legată de somn. Dincolo de cafeaua de dimineață, dacă ne odihnim suficient, avem energia necesară pentru cea de a doua zi.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate