News

Aveți pensia lunară sub această sumă? Cea mai proastă veste pentru pensionari. Se taie din bani la recomandarea UE

Aveți pensia lunară sub această sumă Cea mai proastă veste pentru pensionari. Se taie din bani la recomandarea UE

Veștile nu sunt deloc bune pentru românii care au pensia mai mică de 2.000 de lei. O recomandare a Comisiei Europene îi va lăsa fără un ajutor important.

Pentru a contribui la menținerea sub control a finanțelor publice și pentru a respecta normele bugetare care sunt încă în curs de negociere pentru 2024, Comisia Europeană a recomandat miercuri tuturor statelor UE să înceteze aplicarea măsurilor de sprijinire a prețurilor la energie până la sfârșitul acestui an.

Asta înseamnă că românii cu pensia mai mică de 2.000 de lei riscă să rămână fără ajutorul pentru facturi.

„Toate statele membre ar trebui să pună capăt măsurilor de sprijinire a energiei în vigoare până la sfârșitul anului 2023.

 În cazul în care noi creșteri ale prețurilor la energie vor necesita punerea în aplicare a unor măsuri de sprijin, acestea ar trebui să fie orientate spre protejarea gospodăriilor și a întreprinderilor vulnerabile, să fie accesibile din punct de vedere fiscal și să păstreze stimulentele pentru economisirea energiei”, a precizat Comisia Europeană.

Românii cu pensia mică, cei mai loviți de decizia Comisiei Europene

Comisia Europeană a sfătuit România să oprească programele de sprijinire a prețurilor la energie până la sfârșitul anului 2023 și să folosească economiile astfel realizate pentru a-și reduce deficitul.

Pensionarii cu venituri mici din România care anterior primeau ajutor guvernamental pentru a-și plăti facturile de energie ar fi, de asemenea, afectați de această măsură. Astfel, pensionarii ar putea să nu mai primească acești bani ca urmare a recomandării Comisiei Europene.

Pentru a facilita tranziția către o economie mai ecologică și digitală, România trebuie, de asemenea, să continue investițiile publice și să garanteze că fondurile din Mecanismul de redresare și reziliență și din alte fonduri europene sunt absorbite în mod eficient. România ar trebui să adopte un plan fiscal pe termen mediu de consolidare graduală și sustenabilă, împreună cu investiții și reforme care să permită o creștere sustenabilă mai mare și o abordare fiscală prudentă, pentru anii de după 2024.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate