News

Ai contract cu ENEL, Hidroelectrica sau alt furnizor de energie? Aparatul electrocasnic care vă dublează factura la curent. Consumă într-o oră cât altele în 7 zile

Ai contract cu ENEL Hidroelectrica sau alt furnizor de energie Aparatul electrocasnic care vă dublează factura la curent. Consumă într-o oră cât altele în 7 zile

Se apropie vara cu pași repezi și cu siguranță căldura ne va obliga să băgăm în priză aparatele de aer condiționat. Asta înseamnă că în mod cert facturile la curent vor crește considerabile. Momentan, prețurile sunt plafonate, așa că indiferent că aveți contract cu ENEL, Hidroelectrica, E.ON sau orice alt furnizor, lucurile vor sta la fel.

Totuși nu aerul condiționat este cel mai mare consumator de energie. Un alt aparat electrocasnic consumă într-o oră cât altele în șapte zile. Este vorba despre cuptorul electric.

Doctorul în inginerie nucleară, Luis Juanico a făcut un studiu amplu și a descoperit că acest electrocasnic este adevăratul dușman al clienților, în sensul că are un consum enorm și dacă este folosit intens poate dubla factura la curent.

Aparatul care-ți poate dubla factura la curent

Un cuptor electric folosește o putere începând de la 3.000 W, dar pe piață sunt și modele care pot ajunge la 10.000 de wați, ceea ce este un adevărat dezastru. Și cei de la ENEL au transmis la un moment dat acest tip de detalii încercând să-i educe pe clienți legat de consumul de energie.

Un alt mare consumator de curent este mașina de spălat. Același expert ne recomandă să spălăm hainele dimineața sau seara după ora 22.30, când va utiliza mai puțină energie.  Fierul de călcat, mai ales dacă este o variantă veche poate crește și el mult factura și desigur aparatele de aer condiționat, dacă sunt utilizate modele mai puțin economice.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate