News

Ați cumpărat acest produs foarte popular de la Mega Image? Aruncați-l urgent! S-a descoperit că a fost contaminat cu o substanță care produce cancer

Ați cumpărat acest produs foarte popular de la Mega Image Aruncați-l urgent S-a descoperit că a fost contaminat cu o substanță care produce cancer
Photo by Franki Chamaki on Unsplash

Un produs toxic a fost descoperit pe rafturile magazinelor Mega Image. S-a dispus retragerea sa urgentă de pe piață. Dacă l-ați cumpărat, nu îl consumați în niciun caz.

Mega Image anunță că un produs de pe rafturile magazinelor sale a fost retras de urgență. Acesta conținea o substanță toxică extrem de periculoasă și cancerigenă.

Este vorba despre mai multe loturi de porumb prăjit marca Mogyi, mai exact  produsele Mexicorn cu chilli 70 g (loturile 231110, 231221, 240111, cu termenele de valabilitate 10.11.2023, 21.12.2023 şi 11.01.2024).

Totodată, potrivit reprezentanților de la mega Image, vizate mai sunt și Mexicorn cu sare 70 g (lot 240110, termen de valabilitate 10.01.2024) şi Snack Mix Bere 80 g (lot 240120, termen de valabilitate 20.01.2024).

Retailerul face apel la clienți să returneze de urgență acest produs dacă l-au achiziționat și să nu îl consume în niciun caz. În ceea ce privește substanța toxică descoperită, este vorba despre aflatoxină.

Produsul de la Mega Image, infestat cu o substanță toxică periculoasă

„Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a retras de la vanzare produsul MOGYI MEXICORN PORUMB PRAJIT CHIL70 Lot 231110 – Data expirarii -10.11.2023. Retragerea produsului de pe piata si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, constatandu-se contaminare cu aflatoxina.”, a transmis Mega Image.

Ce este substanța toxică descoperită în produsele de la Mega Image? Conform specialiștilor din domeniu, aflatoxina este o substanţă cancerigenă. Aceasta produsă de ciuperci microscopice care infectează alimentele atunci când acestea sunt depozitate în condiţii neigienice.

În ceea ce privește produsele care pot fi afectate de această toxină, dincolo de porumb, există și altele. Printre ele se numără cafeaua, arahidele și chiar și condimentele.

Mai mult de atât, specialiștii spun că în momentul în care infectează alimentele, aflatoxina nu mai poată fi distrusă nici măcar prin fierbere. Cel mai rău este și faptul că organismul uman este incapabil să elimine această substanţă toxică.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate