News

Atenție pensionari! Ce se întâmplă cu stagiul de cotizare minim. Câți ani trebuie să munciți obligatoriu pe cartea de muncă pentru a primi pensie apoi. Scrie clar în NOUA lege

Atenție pensionari Ce se întâmplă cu stagiul de cotizare minim. Câți ani trebuie să munciți obligatoriu pe cartea de muncă pentru a primi pensie apoi. Scrie clar în NOUA lege
FOTO: keralakaumudi.com/

Atenție pensionari, pentru că am aflat ce se întâmplă cu stagiul de cotizare minim. Odată ce noua lege a pensiilor va fi aplicată, se vor schimba câteva lucruri.

Marius Budăi, fost ministrul al Muncii, a vorbit despre ce se va întâmpla cu stagiul de cotizare. Noua lege a pensiilor s-ar putea să îi inducă în eroare pe mulți pensionari.

Tocmai din acest motiv, e nevoie de o serie de lămuriri. Marius Budăi reamintește că momentan, stagiul de cotizare pentru a beneficia de pensie în România este de minimum 15 ani.

Ce se întâmplă însă odată ce noua lege a pensiilor va intra în vigoare? Fostul ministru al Muncii spune că România a păstrat acest stagiu minim și nu a umblat niciodată la el.

Ce se întâmplă cu stagiul de cotizare pentru pensie

Din spusele acestuia, unele lucruri vor rămâne la fel. În schimb, vor putea urma anumite beneficii în special pentru femei. Deși vârsta lor de pensionare va crește, acestea se vor putea bucura de alte avantaje.

Totodată, fostul ministru al Muncii a mai vorbit și despre discuțiile purtate cu Banca Mondială, dar și cu Comisia Europeană în acest sens.

„Este stagiul minim de cotizare, un lucru prevăzut în toate legislațiile naționale ale statelor membre din Uniunea Europeană, este o prevedere pe care noi am avut-o și în legea actuală, pentru că atunci când contribui într-un sistem ai nevoie de o anumită perioadă de contribuție minimă pentru a putea avea beneficii ulterior din acel sistem.

Acum la noi stagiul este de 15 ani, am păstrat acest stagiu minim, nu am crescut nici stagiul minim, nici stagiul standard. De asemenea, pentru mame am introdus această noutate care a mai fost discutată și în Legea 127 și am discutat foarte clar cu Comisia Europeană și cu Banca Mondială și am ajuns la această prevedere cu șase luni pentru fiecare copil”, a explicat recent Marius Budăi, fost ministrul al Muncii, la Antena 3 CNN.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate