News

Vești proaste pentru milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu plata pensiilor pe luna aprilie! Va fi prăpăd

Vești proaste pentru milioane de pensionari Ce se întâmplă cu plata pensiilor pe luna aprilie Va fi prăpăd

Sunt probleme mari cu pensiile în luna aprilie. O mulțime de pensionari riscă să nu poată să își mai încaseze veniturile. Ce se întâmplă?

A început luna aprilie, iar pensionarii așteaptă cu nerăbdare plata pensiilor. Se pare însă că cei care așteaptă poștașul vor mai avea de așteptat.

În mai multe zone din țară, angajații Poștei Române sunt în grevă în acest moment. Asta înseamnă că plata pensiilor ar putea întârzia în cazul lor.

Precizări în acest sens au venit de la directorul general al Poștei, Valentin Ștefan. El a anunțat pregătirea unor echipe mobile pentru a asigura continuitatea activității.

Totodată, pentru redresarea situației, acesta a mai făcut și o ofertă de 390 de lei în plus pentru cei cu cele mai mici salarii, reprezentând aproximativ un sfert dintre angajați.

Ce se întâmplă cu pensiile din luna aprilie

Greva nu este una legală, a mai adăugat acesta. Totodată, el a subliniat și faptul că sunt mai multe zone în care există probleme. Totuși, se fac eforturi astfel încât banii să ajungă la timp la pensionari.

„În Poșta Română nu există bonusuri pentru conducere. Nimeni din conducerea companiei nu-și ia bonusuri. Sunt câteva județe în care sunt aceste proteste, Bistrița Năsăud, Maramureș, Cluj, Buzău, Ialomița.

Avem și foarte multe județe în care nu există nici măcar un salariat în grevă. Aici mă refer la București, Giurgiu, Dolj, Olt, Vâlcea, Iași, Mehedinți. Pe baza estimărilor noastre, 10% din angajații companiei vor intra în grevă astăzi, ne vom asigura că activitatea companiei acolo unde se intră în grevă se va efectua normal.

Noi credem că această grevă este ilegală. Dacă instanța va declara greva ilegală, din păcate, toți cei care intră în grevă nu-și vor primi salariile, pentru că zilele de grevă nu se plătesc. Pe lângă faptul că salariile sunt mici, nici măcar acelea nu vor fi plătite„, a precizat Valentin Ștefan.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate