Atenție pensionari. Marcel Ciolacu vine cu un anunț neașteptat despre legea pensiilor. Aceste pensii aflate în plată deja ar putea fi vizate direct.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre legea pensiilor speciale. El susține că aceasta trebuie aplicată și pentru pensiile care sunt aflate în plată.
Potrivit acestuia, dacă nu se întâmplă acest lucru, nu poate fi vorba despre o reformă. Precizările lui au fost făcute după ce acesta a fost întrebat dacă noile propuneri la legea pensiilor special se aplică sau nu pentru pensiile în plată.
Astfel, beneficiarii pensiilor speciale ar fi bine să știe ce se întâmplă cu veniturile lor. Se pare că Marcel Ciolacu nu își dorește ca lucrurile să rămână așa.
„În această poziţie înseamnă că nu mai vorbim de o reformă, iar eu îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt”, a spus liderul PSD.
În același timp, el a mai adăugat și că există posibilitatea ca amendamentele depuse la pensiile speciale să fie modificate în Parlament.
Să nu uităm că pensiile speciale reprezintă cel mai intens discutat subiect în ultima perioadă. Se tot caută numeroase metode astfel încât Comisia Europeană să fie de acord cu ele.
Spre exemplu, săptămâna trecută, Adunarea Generală a Curţii de Apel Ploieşti a anunțat că susţine menţinerea reglementărilor în materia pensiilor de serviciu.
Asta în condițiile în care principiul neretroactivităţii legii şi cerinţele de predictibilitate a statutului magistratului sunt și ele vizate.
„În contextul demersului legislativ referitor la modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, aflat în prezent pe rolul Camerei Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti consideră necesar un dialog interinstituţional real, astfel încât o intervenţie normativă în acest domeniu să fie realizată cu respectarea standardelor constituţionale vizând principiul fundamental al independenţei justiţiei şi a cerinţelor fireşti de predictibilitate a legii, evitându-se astfel destabilizarea sistemului judiciar în ansamblul său şi afectarea gravă a dreptului cetăţeanului de acces la justiţie”, arată sursa citată.