News

Ai contract cu ENGIE, ENEL, PPC România sau Hidroelectrica pentru energie? La ce temperatură trebuie să setezi aerul condiționat pentru a nu avea factura dublă la curent

Ai contract cu ENGIE ENEL PPC România sau Hidroelectrica pentru energie La ce temperatură trebuie să setezi aerul condiționat pentru a nu avea factura dublă la curent

Fie ca aveți contract pentru energie cu ENGIE, ENEL, actual PPC România, E.On sau Hidroelectrica, facturile la curent pot exploda dacă nu respectați câteva reguli de bază. Vara, unul dintre cei mai mari consumatori sunt aparatele de aer condiționat și ținând cont că temperaturile au fost caniculare încă de la 1 iunie, au fost deja folosit în mod excesiv.

Medicii transmit că 7 grade în minus în încăpere față de valorile termice de afară sunt mai mult decât suficiente, dacă nu vrem să avem probleme de sănătate și chiar să leșinăm când ieșim din încăpere. Totuși, când sunt 40 de grade afară, este greu să reziști la 32.

”Au fost situaţii când nu se puteau ridica din pat, făcuseră contractură musculară. Aveau aerul condiţionat în spate şi s-au trezit dimineaţa neputând să meargă. Recomandarea este ca diferenţa dintre interior şi exterior să nu depăşească între 5 şi 7 grade. Dacă diferenţele sunt mai mari, o să ai senzaţia de ameţeală, poţi să ajungi chiar la pierderea cunoştinţei.”, a explicat un medic pentru PRO TV.

Inginerii în schimb sunt ceva mai indulgenți. Aceștia spun că trebuie să programăm aparatele de aer condiționat la 24-25 de grade și să le lăsăm așa pentru a nu avea probleme ulterior.

La ce temperatură trebuie să setezi aerul condiționat pentru a nu avea factura dublă la curent

„Populaţia nu prea ştie să folosească aerul condiţionat. Vine, are o temperatură foarte ridicată în cameră. Îl setează pe 18 grade şi face rece după care îl opreşte, iar îl porneşte.

Trebuie dat pe 24-25 de grade şi lăsat să meargă până atinge temperatura setată. Sunt aparate de obicei pentru aplicaţii comerciale, birouri, care, la fel, ne feresc de distribuţia directă a jetului de aer pe oamenii din birouri. Distribuie aerul 360 de grade prin efectul Coandă. Aerul este lipit de tavan. Aerul rece coboară uniform fără a simţi direct jetul de aer.”, a spus un inginer în cadrul Știrilor PRO TV.

Cei de la ENEL, actual PPC România transmit și ei că trebuie să ne setăm aparatele de aer condiționat la 23-24 de grade dacă nu dorim să avem facturi la energie prea mari.

Așadar în medie, dacă doriți să nu aveți probleme de sănătate și nici de buget, 24 de grade pare media perfectă.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate