News

Ai contract cu ENEL, E.ON sau Hidroelectrica pentru energie? Cresc toate facturile la curent. Va fi prăpăd! Cât va trebuie să plătim în plus

Ai contract cu ENEL E.ON sau Hidroelectrica pentru energie Cresc toate facturile la curent. Va fi prăpăd Cât va trebuie să plătim în plus

Românii care au contrat cu ENEL, E.ON sau Hidroelectrica au parte de vești nu tocmai bune. Riscul ca ei să plătească facturi mai mari devine tot mai real. Comisia Europeană a luat o decizie care îi va afecta pe toți românii.

Luni, Comisia Europeană și-a anunțat decizia de a nu prelungi măsurile de urgență implementate anul trecut, menite să protejeze consumatorii de escaladarea costurilor energiei. Comisia a mai declarat că aceste măsuri au stabilizat în mod eficient piețele de energie electrică din Europa.

La sfârșitul anului 2022, Uniunea Europeană, formată din 27 de state membre, se confrunta cu o criză energetică severă, exacerbată de invazia Rusiei în Ucraina. Ca răspuns, statele membre au întreprins investiții substanțiale, în valoare de sute de miliarde de euro, sub formă de reduceri de impozite, alocații și subvenții, ca mijloc de soluționare a crizei.

”Comisia Europeană confirmă că nu va propune o prelungire a acestor măsuri de criză”, se arată într-un comunicat de presă.

La sfârșitul lunii martie, țările membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord de prelungire a obiectivului voluntar de reducere a cererii de gaze cu 15% pentru următoarele 12 luni, până în martie 2024.

În plus, Comisia Europeană a remarcat că prețurile energiei electrice au scăzut în prezent la mai puțin de 80 EUR/MWh, iar prețurile la gaze nu numai că au scăzut, dar au ajuns la o stare de stabilitate. Această evoluție este atribuită așteptărilor conform cărora creșterile de prețuri la electricitate la care s-a asistat în 2022 sunt acum considerate „mai puțin probabile” pentru următorul sezon de iarnă.

Facturi mai mari la ENEL, E.ON sau Hidroelectrica

Așadar, în urma deciziei Comisiei Europene, românii care au contract cu ENEL, E.ON sau Hidroelectrica vor plăti facturi mai mari, însă nu sunt singurii. Indiferent de furnizorul de energie cu care ai contract, prețul facturilor va fi mai mare.

Acest lucru s-ar putea întâmpla după ce Comisia Europeană i-a cerut ministrului Marcel Boloș să anuleze ajutoarele. Totuși, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat majorarea unor vouchere cu 50%.

Vineri, 2 iunie, ministrul delegat pentru Investiții și Proiecte Europene, Marcel Boloș, a răspuns întrebărilor cetățenilor cu privire la inițiativele sociale implementate de Guvernul României, într-un clip video distribuit pe pagina sa de Facebook.

Marcel Boloș a verificat că au fost distribuite peste 50.000 de carduri educaționale, fiecare în valoare de 500 de lei, pentru achiziționarea de îmbrăcăminte și rechizite școlare. Prin această măsură, peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit un ajutor esențial.

Ministrul a mai subliniat că aceste carduri sunt încărcate cu fonduri o singură dată pe an. În plus, începând cu anul următor, valoarea acestor tichete va fi majorată. Marcel Boloș a dat asigurări că sprijinul acordat prin intermediul acestor carduri va fi ridicat la 750 de lei.

În ceea ce privește asistența pentru mamele cu nou-născuți, ministrul aduce actualizări promițătoare. În prezent, guvernul are în vedere o potențială creștere a valorii tichetelor acordate în cadrul programului „Sprijin pentru nou-născuți”, majorând-o de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate