News

Ai cont sau card la BCR? Banca face un anunț extrem de important pentru toți clienții. Are legătură cu banii tuturor

Ai cont sau card la BCR Banca face un anunț extrem de important pentru toți clienții. Are legătură cu banii tuturor

BCR vine cu o informare de ultimă oră pentru clienții săi. Dacă ai cont la această bancă, ori la altă instituție bancară, este momentul să ții cont de aceste lucruri.

BCR vrea că toți clienții săi să fie în siguranță. Tocmai din acest motiv, banca vine cu un sfat extrem de important. Există pericolul ca anumite conturi bancare să rămână fără bani, sau poate chiar mai rău.

Reprezentanții băncii vorbesc despre ”cărăușul de bani”. Este vorba despre acea persoană care primește bani, iar mai apoi îi transferă în numele altor persoane.

Poate mulți nu au știut acest aspect, dar banii sunt dobândiți în mod ilegal, iar această metodă are ca scop ascunderea numelui beneficiarului real al acestora. Mai apoi, clienții care fac transferurile ajung să primească niște bani.

BCR, avertisment pentru toți clienții săi

În realitate, spun cei de la BCR, aceste sume de bani sunt obținute din fraude online. Tocmai din acest motiv, nimeni nu trebuie să accepte o astfel de propunere.

În caz contrar, pedepsele pot fi chiar și cele cu închisoarea și sigur nimeni nu își dorește asta. De asemenea, în realitate, ”cărăușul de bani” este cel care practic ajută la spălarea banilor obținuți din campaniile de fraudă online.

„Poți fi chiar tu, dacă te lași păcălit de diversele anunțuri care circulă pe internet sau prin ziare. „Cărăuș de bani” (Money Mule) este acea persoană care primește și ulterior transferă, în numele și pentru alte persoane, bani dobândiți în mod ilegal, cu scopul de a ascunde beneficiarul real al respectivelor sume de bani, în schimbul unui comision.

Banii sunt obținuți de cele mai multe ori din fraude on-line – phising, malware sau licitații/vânzări de bunuri fictive pe site-uri de specialitate – și sunt, astfel, „spălați”, faptă ce este considerată infracțiune și e pedepsită cu închisoarea”, se arată în anunțul celor de la BCR.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate