News

O nouă bancă intră pe piața din România! Ce ofertă de excepție a pregatit și ce se întâmplă cu Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau BCR? Anunț de ultimă oră

O nouă bancă intră pe piața din România Ce ofertă de excepție a pregatit și ce se întâmplă cu Banca Transilvania Raiffeisen Bank sau BCR Anunț de ultimă oră

O nouă bancă intră pe piața din România, iar mulți oameni vor fi tentați să se ducă aici. Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau BCR vor avea parte de o nouă lovitură.

Revolut, fintech-ul care funcționează în prezent ca o bancă în baza unei licențe bancare europene, intenționează să înființeze o sucursală în România până în primul trimestru al anului 2024. Această mișcare va plasa Revolut printre cele 32 de bănci reglementate și supravegheate de BNR în România.

Revolut era deja rivalul digital al băncilor din România, inclusiv a celor de la Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau BCR. Așadar, anunțul că Revolut are de gând să deschidă o sucursală fizică în țară i-ar putea determina pe clienții acestor bănci, și nu numai, să se mute în cealaltă parte.

Revolut vine cu mai multe beneficii față de Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau BCR

Cei care au deja cont la Revolut știu că pot avea parte de mai multe beneficii precum retragerea de la bancomat a maxim 800 de lei fără comision și lipsa taxei de schimbare a valutei pentru maxim 5.000 de lei.

Gabriela Simion, director general al Sucursalei Revolut pentru România și Italia, a anunțat că, din august 2022, compania a acordat credite în valoare de 90 de milioane de euro pe piața românească. În plus, soldul depozitelor la vedere, format din conturile de economii deținute de peste 2,8 milioane de utilizatori ai aplicației, a ajuns la 550 de milioane de euro.

„Răspunsul clienţilor privind produsele de creditare este peste aşteptări. Diferit faţă de celelalte oferte din piaţă este că partea de self-service, administrarea creditului este online. Dorim să avem o sucursală locală, care înseamnă bancă locală. Este o paşaportare a băncii din Lituania în România. Pentru noi înseamnă că clienţii din România vor fi migraţi pe sucursala din România, vor avea IBAN emis de Revolut şi vom fi conectaţi la sistemul de plăţi local şi vor avea acces la produse locale personalizate“, a spus Gabriela Simion, scrie zf.ro.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate