News

Adio Simona Halep! O altă jucătoare de 19 ani din România i-a luat locul. A câștigat un turneu important în urmă cu doar o zi

Adio Simona Halep O altă jucătoare de 19 ani din România i-a luat locul. A câștigat un turneu important în urmă cu doar o zi

În timp ce revenirea Simonei Halep este pusă sub semnul întrebării, iar veteranele Sorana Cîrstea, Ana Bogdan sau Irina Begu nu mai reușesc rezultate chiar atât de bune, fanii tenisului încep să zărească o luminiță la capătul tunelului. Deși marile așteptări veneau de la Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, iată că tânăra de doar 19 ani, Anca Todoni reușește mari surprize.

În urmă cu un an, aceasta se afla în afara top 700 WTA, iar după evoluția de mare campioană din urmă cu o zi a făcut un salt uriaș în clasament și a urcat pe poziția 136, cea mai bună din carieră.

Ea a fost prezentă în premieră și pe taboul calificărilor de la Roland Garros, dar a fost învinsă chiar din primul tur. Nu s-a descurajat și a plecat spre Italia, unde a participat la „Open delle Puglie”, turneu de categorie WTA 125.

Rezultat fantastic pentru Anca Todoni

Competiția avut loc așadar în perioada 3-9 iulie, pe zgura de la Bari și a oferit premii totale în valoare de $115.000. Ultima campioană de aici era Tamara Zidansek, o jucătoare cu rezultate destul de bune.

Pe tabloul acestui turneu s-a aflat și Jaqueline Cristian, care era chiar favorită 3, dar a fost învinsă în sferturi.

Anca Todoni le-a mai învins la Bari, în drumul ei spre succes) pe Fiona Ferro (126 WTA, favorită 8), Elvina Kalieva (213 WTA), Eva Lys (143 WTA) și Nadia Podoroska (59 WTA, principala favorită).

Tânăra de 19 ani a început competiția din Italia pe locul 179 WTA și a obţinut un premiu de 13.040 de euro şi 125 de puncte.

Simona Halep a câștigat în anul 2013, când avea 21 de ani, primul ei turneu WTA din carieră, la Nurnberg, pe zgură

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate