Lovitură puternică pentru PPC, dar și pentru cei de la ENGIE. Concurența iese la înaintare cu promisiuni, care s-ar putea să fie pe placul multor persoane.
Deși multe persoane aleg serviciile PPC, ori ENGIE, adevărul este că în prezent, E.ON România este lider în furnizarea de soluții de energie regenerabilă și are o bază de peste 4 milioane de clienți activi în întreaga țară.
Practic tot mai multe persoane aleg să semneze contract cu E.ON. Motivul e foarte simplu. Compania promite soluții practice și totodată are și planuri ambițioase.
În 2024, compania a finalizat cu succes și a predat 34 de centrale fotovoltaice destinate unor parteneri din diverse sectoare industriale.
Investițiile totale în aceste proiecte au depășit 10 milioane de euro, iar centralele instalate în 16 județe sunt dotate cu 24.728 de panouri solare, acoperind o suprafață de 59.347 metri pătrați – o arie echivalentă cu opt terenuri de fotbal.
Cu o capacitate totală de 11,5 MWp, aceste centrale generează anual aproximativ 14 GWh de energie regenerabilă, suficient pentru a alimenta aproximativ 11.600 de gospodării. În plus, aceste instalații ajută la protejarea mediului, reducând emisiile de CO2 cu mai mult de 3.200 de tone anual.
E.ON își propune să devină un partener strategic pentru companii de toate dimensiunile, oferind soluții complete pentru eficientizarea energetică și decarbonizarea acestora. Peste 400 de firme au ales deja E.ON pentru soluțiile fotovoltaice, ceea ce arată un interes în continuă creștere în sectorul industrial pentru sursele de energie verde.
Printre partenerii importanți se numără Agricola International, un lider în industria cărnii, pentru care E.ON a instalat patru centrale fotovoltaice, cu o capacitate totală de 1,998 MWp. Acestea generează anual 2,288 GWh de energie regenerabilă și reduc emisiile de CO2 cu aproximativ 718 tone.
De asemenea, Continental Automotive România beneficiază acum de un sistem fotovoltaic de 655 kWp, care produce anual aproximativ 715 MWh de electricitate verde și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 152 de tone. În județul Cluj, Agrosel, un jucător important din domeniul legumicol, utilizează trei centrale fotovoltaice cu o putere totală de 1.146 kWp, asigurând 1,433 GWh anual, adică 45% din consumul său energetic.